Domov > Vesti i događaji > 2017 > Erasmus mobilnosti predavača = prilika za saradnju

Erasmus mobilnosti predavača = prilika za saradnju

Erasmusova mobilnost predavača je odlična prilika za proširenje pedagoške i istraživačke saradnje. Naš predavač, Pedja Ašanin Gole je gostovao na Univerzitetu u Stirlingu.

Univerzitet u Stirlingu (Škotska) spada među 150 najboljih evropskih (The Europe University Rank 2017) i 350 najboljih svetskih univerziteta (The World University Rank 2017). Radi se o javnom univerzitetu koji ove godine slavi 50. godišnjicu, a na kome u proseku studira skoro 13.000 studenata iz 120 zemalja, a od skoro 800 predavača svaki peti dolazi iz inostranstva. Univerzitet sa pet fakulteta, kampusom, savremenom bibliotekom, sportskim objektima, trgovinama, sopstvenim pozorištem i jezerom, se rasprostire na više od 130 hektara površine. 

 

»Gostovanje na tako prestižnom univerzitetu je svakako izazov za svakog predavača odnosa s javnošću, naime univerzitet u Stirlingu spada među jedan od prvih evropskih univerziteta na kome su počeli sa studijama odnosa s javnošću, i koje izvode u okviru četiri postdiplomska programa, jednog i u online obliku. Ujedno, navedeni univerzitet važi i za dom tzv. kritičke škole odnosa s javnošću, koju su oblikovale njeni nekadašnji predavači Jacquie L'Etang i Magda Pieczka. Drago mi je da mi je DOBA Fakultet omogućio takvo iskustvo iz koga se već u sledećoj studijskoj godini možemo nadati proširenju saradnje, kako na pedagoškom, tako i na istraživačkom području«, izjavio je Pedja Ašanin Gole prilikom završetka gostovanja u okviru mobilnosti predavača.

Sa predavačima i istraživačima na Univerzitetu u Stirlingu u okviru Erasmusove mobilnosti predavača se naime dogovorio za saradnju u okviru virtuelne mobilnosti studenata na predmetu Strateško planiranje odnosa s javnošću i zajednički istraživački rad o uticaju robne marke zemlje u pokretima za nezavisnost u Sloveniji, Hrvatskoj, u Škotskoj i u Kataloniji, koje će biti predstavljeno na naučnom simpozijumu DOBA Fakulteta sledeće godine.

Nazad na popis Print