Domov > Vesti i događaji > 2017 > Uspešno smo počeli nove međunarodne projekte

Uspešno smo počeli nove međunarodne projekte

U okviru šeme Erasmus + Strateška partnerstva smo započeli dva međunarodna projekta koja će trajati dve, odnosno tri godine, u kojima, kao partner učestvuje i DOBA Fakultet.

Prošle nedelje su održani prvi partnerski sastanci za dva nova međunarodna projekta, u kojima, kao partner učestvuje i DOBA Fakultet:

Training for Education, Learning and Leadership towards a new Metropolitan discipline (TELLme). Nosilac projekta je Politehnika iz Milana, a u projektu osim DOBA Fakulteta učestvuju i partnerske institucije iz Italije, Španije, Argentine i Meksika. Projekat je usmeren na prikupljanje primera dobrih praksi iz područja razvoja pametnih gradova.

Enhanced Digital Competencies fro Business Usage (EnDigiCom). Nosilac projekta je Europa-Wirtschaftsschulen iz Beča, a u projektu osim DOBA Fakulteta učestvuju i partnerske institucije iz Nemačke, Francuske, Belgije i Velike Britanije. Projekat je usmeren na razmenu dobrih praksi iz područja digitalnog marketinga i socijalnih mreža, i na pripremu skupa kompetencija iz tog područja, koje su potrebne za radna mesta poslovnih asistenata.

Učestvovanje u međunarodnim projektima i širenje mreže partnerskih institucija je jedna od ključnih strategija DOBA Fakulteta. Dosadašnja iskustva u međunarodnim projektima su veoma dobra, a osim rada na međunarodnom projektu se izvode i drugi oblici saradnje sa partnerskim institucijama, kao što su npr. virtuelna mobilnost, mobilnost osoblja i profesora, studijske posete i zajednički rad na naučno-istraživačkom području.

Nazad na popis Print