Besplatni predmet online studija

Steknite nova znanja za napredovanje i ostvarivanje uspešne karijere

Besplatni predmet online studija

Povodom 20. godišnjice online studija na Dobi, omogućavamo vam da se besplatno uključite u jedan studijski predmet. Studiraćete 100 % online, po Dobinom modelu studija.

Dobin model online studija važi za jedan od najbolje smišljenih i najkvalitetnijih prema svetskim merilima, a prema mišljenju studenata je jedan od najfleksibilnijih oblika obrazovanja, koji je istovremeno prilagođen zaposlenim odraslima i mladima, koji žele nešto više.

Model studente podstiče na aktivno učešće u procesu učenja, zajedničko kreiranje novog znanja, koje proizilazi iz njihovih prethodnih obrazovnih, društvenih i radnih iskustava, na kooperativno učenje, koje je podržano različitim aktivnim metodama rada, kao što su diskusije, studije slučaja, rešavanje problema, projektni, timski rad ...

Pozivamo vas, da isprobate Dobin model online studija i da se besplatno uključite u jedan predmet. Tako ćete i sami moći da se uverite u kvalitet izvođenja online studija, koji je uverio i međunarodne stručnjake, jer je naš fakultet prvi i (za sada i jedini) u Sloveniji i JI Evropi sa čak dve međunarodne akreditacije.

Predmet bachelor programa Lični menadžment

Sa izazovima ličnog menadžmenta se susrećemo svakodnevno: Kako  organizovati vreme da bismo na poslu i u privatnom životu bili što efikasniji i zadovoljniji? Kako se uhvatiti u koštac sa stresnim situacijama? Kako efikasno komunicirati? Kako efikasno rešavati konflikte? Kako što efikasnije kreirati nova znanja i veštine, i kako razmišljati i raditi što kreativnije? Kako što bolje ostvariti svoje ciljeve?

Upoznaćete model »velikih pet« faktora ličnosti, po kojima ćete ličnost pojedinca moći da opišete kroz pet dimenzija, ustanovićete koja je vaša preovladavajuća strategija reševanja konflikata, upoznaćete se sa Maslovljevom hijerarhijom potreba, koja je veoma korisna i za razumevanje motivacije u poslovnom kontekstu, isprobaćete jednu od tehnika za podsticanje kreativnosti i razmišljati o vašoj dosadašnjoj karijeri i o tome, gde se vidite u budućnosti.

Nosilac predmeta: doc. dr Darko Števančec
Trajanje: 4 nedelje (od 22. maja do 18. juna)
Uslov za uključenje: DA, završena najmanje 4-godišnja srednja škola
Potvrda: DA, nakon uspešno završenog predmeta ćete dobiti javnovažeću potvrdu i 6 ECTS-a, koji će moći da se uvaže i prilikom upisa na DOBA Fakultet.
Broj slobodnih mesta: 60
Prijavite se: Prijava nije više moguća, sva mesta su zauzeta.

Predmet master programa Komuniciranje sa uticajnim javnostima i lobiranje

Češće nego što smo toga svesni smo u različitim okolnostima bili prisiljeni da se angažujemo u ulozi lobista, odnosno da u pregovorima zastupamo svoju organizaciju. Ko ne zna dobro da komunicira, neće znati da svojim poslovnim partnerima ili organima vlasti uspešno predstavi proizvode, usluge ili projkte svoje organizacije, da pridobije kupce ili investitore, i da stekne adekvatan položaj u sopstvenom radnom okruženju.

Na predmetu ćemo nameniti glavne naglaske na tri sadržaja: komuniciranje sa uticajnim javnostima i umrežavanje, zastupanje interesa i lobiranje i pregovaračke doktrine i tehnike.

Nosilac predmeta: red. prof. dr Boris Cizelj
Trajanje: 5 nedelja (od 21. maja do 27. juna)
Uslov za uključenje: DA, završen najmanje 3-godišnji visokoškolski program
Potvrda: DA, nakon uspešno završenog predmeta ćete dobiti javnovažeću potvrdu i 7 ECTS-a, koji će moći da se uvaže i prilikom upisa na DOBA Fakultet.
Broj slobodnih mesta: 30
Prijavite se: Prijava nije više moguća, sva mesta su zauzeta.

Važno! Pre uključenja u predmet ćemo pripremiti kraći program osposobljavanja za rad u nastavnom okruženju.

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije