ONLINE STUDIJE – Isprobajte i oduševite se

Steknite nova znanja za napredovanje i ostvarivanje uspešne karijere

ONLINE STUDIJE – Isprobajte i oduševite se

Povodom 30-godišnjice Dobe, i 21-godišnjice online studija, omogućavamo vam da se potpuno besplatno uključite u jedan studijski predmet, i da tako dobijete nova znanja za vaše napredovanje, i upoznate vrhunski model online studija.

Dobin model online studija važi za jedan od najbolje zamišljenih i najkvalitetnijih prema svetskim merilima, dok je prema mišljenju studenata jedan od najfleksibilnijih oblika obrazovanja, koji je u isto vreme prilagođen zaposlenim odraslima i mladima, koji žele nešto više. Čak i u ovom vanrednom trenutku, na Dobi oko 1.500 online studenata studira bez prekida. O njima brinu profesori, online mentori, stručni saradnici i tehnička podrška, koji su dostupni u virtuelnom nastavnom prostoru svakoga dana.

Pročitajte aktuelne lične priče studenata, o tome kako usklađuju rad na daljinu i studije. >>

Model studente podstiče na aktivni kolaborativni nastavni proces, zajedničko kreiranje novog znanja, koje proizilazi iz njihovih prethodnih radnih iskustava, na kolaborativno učenje, koje je podržano različitim aktivnim metodama rada, kao što su diskusije, studije slučaja, rešavanje problema, projektni, timski rad ...

Pozivamo vas, da i vi isprobate Dobin model online studija, i da se besplatno uključite u jedan predmet. Tako ćete i sami moći da se uverite o kvalitetu izvođenja online studija, koje su uverile i međunarodne stručnjake, jer je naš fakultet prvi i (za sada i jedini) u Sloveniji i JI Evropi sa čak dve međunarodne akreditacije.

Svi studijski programi DOBA Fakulteta su akreditovani od strane NAKVIS-a (SQAA-NAKVIS - Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education), koji je član ENQA - The European Association for Quality Assurance in Higher Education.

ZA VAS SMO IZABRALI DVA AKTUELNA PREDMETA

Predmet Lični menadžment

Sa izazovima ličnog menadžmenta se susrećemo svakodnevno: Kako organizovati vreme da bismo na poslu i u privatnom životu bili što efikasniji i zadovoljniji? Kako se nositi sa stresnim situacijama? Kako efikasno komunicirati? Kako efikasno rešavati konflikte? Kako što efikasnije usvajati nova znanja i veštine, i kako razmišljati i biti kreativniji? Kako što bolje ostvarivati svoje ciljeve?

Upoznaćete model »velikih pet« faktora ličnosti, po kojima ćete ličnost pojedinca moći da opišete kroz pet dimenzija, ustanovićete koja je vaša preovladavajuća strategija rešavanja konflikata, upoznaćete se sa Maslovljevom hijerarhijom potreba, koja je veoma korisna i za razumevanje motivacije u poslovnom kontekstu, isprobaćete jednu od tehnika za podsticanje kreativnosti i razmišljati o vašoj dosadašnjoj karijeri i o tome, gde se vidite u budućnosti.

Nosilac predmeta: doc. dr Darko Števančec
Trajanje: od 22. maja do 24. juna
Uslov za uključenje: DA, najmanje završena 4-godišnja srednja škola
Potvrda: DA, nakon uspešno završenog predmeta ćete dobiti javno važeću potvrdu, i 6 ECTS-a, koji će moći da se uvaže i prilikom upisa na DOBA Fakultet.
Broj raspisanih mesta: 30
Kotizacija: besplatno
Jezik izvođenja predmeta: srpski
Prijavite se: prijava nije više moguća

Predmet Inovativni poslovni procesi, odnosi i modeli

Predmet se usredsređuje na razvoj i upravljanje inovacijama iz sveopšteg ugla. Inovacije su kompleksan pojam, koji udružuje brojna važna gledišta poslovanja, pa tako linearno mišljenje i individualni pristup nisu dovoljni. Potrebni su saradnja i sistematičan pristup. Predmet se zasniva na preduslovu da su inovacije i inovativnost glavni faktori konkurentnosti. Počinje makroekonomskim pogledom na inovacije kod nas, i na globalnom tržištu, sa prepoznavanjem indeksa i pokazatelja, i istraživanjem potpornih sredina za inovacije, sa odeljenjima za istraživanja i razvoj i dr. Predmet obuhvata studiju tehnoloških i uslužnih inovacija, i nastavlja se organizacionim pogledom na inovacije, učenjem o tehnikama i metodama upravljanja inovacijama. Predmet se završava dubljim proučavanjem i razumevanjem marketinga potencijalne inovacije (istraživanje tržišta, tržišna strategija, segmentacija tržišta, potencijal tržišta, vrednost za kupca ...).

Tokom trajanja predmeta ćemo vas podstaći, da svoje znanje upotrebite na studijama slučaja i razvijete sopstveni projekat, koji će predstavljati potencijalnu inovaciju.

Nosilac predmeta: vanr. prof. dr Peter Stanovnik
Trajanje: od 22. maja do 3. jula
Uslov za uključenje: DA, najmanje završen 3-godišnji visokoškolski program
Potvrda: DA, nakon uspešno završenog predmeta ćete dobiti javno važeću potvrdu, i 9 ECTS-a, koji će moći da se uvaže i prilikom upisa na DOBA Fakultet.
Broj raspisanih mesta: 30
Kotizacija: besplatno
Jezik izvođenja predmeta: hrvatski
Prijavite se: prijava nije više moguća

Važno!

Pošto će se mnogi od vas prvi put susresti sa online studijama, za vas ćemo imati online vebinar sa prezentacijom nastavnog okruženja Blackboard, koje ćete koristiti tokom obavljanja predmeta. Radionica će se odvijati online, i to u petak 22. maja, od 19.00 do 20.30.

Na online radionici ćete saznati sve što je potrebno za online studije
-    kako su raspoređene nedeljne aktivnosti
-    kako ćete obavljati nedeljne aktivnosti
-    gde ćete naći gradivo, koje ćete koristiti za obavljanje aktivnosti
-    kako teče komunikacija sa online mentorom, profesorom i ostalim učesnicima predmeta
-    kako organizovati vreme za studije
I još mnogo više. Svakako će biti vremena i za vaša pitanja.

Tokom trajanja predmeta se od vas očekuje aktivnost i kontinuirani rad. Samo na takav način ćete saznati sve prednosti online studija, i dobiti kvalitetno znanje, i svakako dobiti potvrdu o obavljenom predmetu, koja je javno važeća.

Besplatan predmet je jedan od događaja povodom 30. godišnjice Dobe, čiji je počasni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. >>

 

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije