10 godina sa vama u Srbiji

DOBA Fakultet danas

10 godina sa vama u Srbiji

Beograd je bila prva stanica DOBA Fakulteta, najvećeg privatnog fakulteta u Sloveniji, u širenju svojih ekskluzivnih online programa na inostrana tržišta. U prvoj generaciji 2008. godine smo upisali 64 studenta u program Poslovanje. Online studije su bile nešto potpuno novo u Srbiji, i tako smo morali da obezbedimo ljudima informacije iz prve ruke i odlučili smo, da otvorimo predstavništvo fakulteta u Sava Centru kako bi svi dobili potrebne informacije o tom, novom načinu učenja u Srbiji.

Danas na srpskom tržištu izvodimo 6 bachelor i master programa i još uvek, posle 10 godina, smo jedini fakultet u Srbiji koji izvodi 100% online studije na srpskom jeziku.

Svake godine imamo više od 60% studenata iz dijaspore celog sveta, kojima DOBA Fakultet omogućava jedine kvalitetne i akreditovane online studije na srpskom jeziku, kao i kontakt sa svojom državom, što im takođe puno znači.

Naša vizija budućnosti ostaje ista -  i dalje ćemo srpskim studenima nuditi ekskluzivne, kvalitetne i međunarodno akreditovane programe koji se mogu uporediti sa najboljim online univerzitetima u svetu. Ponosni smo na naših 310 diplomaca koji su pokazatelj kvaliteta našeg fakulteta, a 64% njih posle diplome napreduje, dobije veću platu ili promeni posao.

Naša priča se tu ne završava, imamo mnogo izazova i ciljeva koje želimo da dostignemo – postati globalni fakultet, fakultet kompetencija 21. veka, virtuelni, i da ostanemo odlični.

10 godina kroz zanimljive brojke 

 

 

Čestitke povodom veoma lepog jubileja - 10 godina rada u Srbiji, fakulteta, koji radi u sklopu poslovne grupe, koja je ove godine stupila u 28. godinu rada. Međunarodno priznata visokoškolska ustanova, sa kvalitetnim radom, sve vreme prati, kako privredni, tako i društveni razvoj i visoke evropske standarde. Vašu uspešnost potvrđuju odlični studijski rezultati, diplomci, koji dolaze iz skoro 50 država sveta. Tradicija, kvalitet, fleksibilnost, sposobnost, inovativnost, isto radimo po sistemu, za ljude i među ljudima.

mr Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovnog kluba u Beogradu

 

10 godina DOBA Fakulteta u Srbiji tokom godina:

 

2008.

Upisali smo prvu generaciju od 64 studenata u Srbiji u program Poslovanje

2009.

U saradnji sa Privrednom Komorom Srbije smo u Beogradu organizovali okrugli sto na temu Inovativnost, preduzeća i online studije.
Izveli smo prvo osposobljavanje za online mentore iz Srbije na kome je učestvovalo 47 novih mentora za izvođenje online studija u Sloveniji i Srbiji. 

 

2010.

Počeli smo sa izvođenjem master programa Međunarodno poslovanje na srpskom jeziku, u kome je bilo upisano 15 studenata
Održali smo prvu svečanu dodelu diploma u Beogradu, u Hotelu Hyatt Regency, za 39 diplomaca koji studiraju iz Srbije.
U saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera smo u Beogradu organizovali okrugli sto na temu Nova uloga menadžera u krizi.

2011.

Organizovali smo okrugli sto Sa znanjem do konkurentnosti na svetskom tržištu, u saradnji sa Privrednom komorom i preduzećem Poslovno vođstvo.
Održali smo prezentaciju DOBA Fakulteta Maribor u Poslovnom klubu Slovenije i Vojvodine.
Izveli smo pres konferencije u Podgorici i Banja Luci.

2012.

U saradnji sa Privrednom komorom Srbije smo u Beogradu izveli okrugli sto Srbija i Evropa 2020., preporuke i iskustva Slovenije u podsticaju brzorastućim kompanijama u Srbiji.

 

2013.

Dr Boris Cizelj, visokoškolski profesor na DOBA Fakultetu je izveo u Beogradu predavanje za širu javnost Lobiranje u Evropskoj uniji.

2014.

Počeli smo sa izvođenjem Bachelor programa Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću na srpskom jeziku.
U saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom smo u Beogradu organizovali predavanje na temu Kina ‒ vodeća svetska ekonomska sila i prilike za Balkan, koje je vodio dr Andrej Raspor, profesor DOBA Fakulteta.
U saradnji sa Društvom lobista Srbije smo u Beogradu organizovali predavanje na temu lobiranja, koje je izveo dr Boris Cizelj, lobista i profesor DOBA Fakulteta.

2015.

Predstavili smo DOBA Fakultet Maribor i u gradovima Srbije kroz akciju Karavan znanja u Nišu, Jagodini, Kragujevcu, Subotici, Novom Sadu.
Otvorili smo konkurs za dodelu stipendije za online studiranje osobi sa hendikepom iz Srbije
Organizovali smo prvi susret diplomaca DOBA Fakulteta iz Srbije, u Beogradu
Direktorka DOBE, Jasna Dominko Baloh je održala predavanje u Udruženju poslovnih žena Srbije Poslovne žene u EU i Srbiji.

2016.

Izveli smo promotivni modul za srpsko tržište Upotreba digitalnih tehnologija u komuniciranju organizacije.
U akciji dodele stipendije osobi sa invaliditetom „Možeš ti, mogu svi!“ smo studentkinji Ljubici Vladušić dodelili punu stipendiju master studija.
Održali smo drugi po redu „Karavan znanja' u Nišu, Subotici i Novom Sadu.
Profesor DOBA Fakulteta dr Darko Števančeč je izveo predavanje Konfliktne situacije u međusobnim odnosima na poslu u MIXER HOUSE-u i Hotelu Holiday Inn, u Beogradu.
U saradnji sa Nemačko-srpskom privrednom komorom smo održali Radni doručak sa HR menadžerima.
Bili smo domaćini godišnjeg skupa E-Razvoj-a.

2017.

Počeli smo sa izvođenjem Bachelor programa Poslovanje i menadžment u turizmu i master programa Marketing i prodaja u Srbiji
Direktorka DOBE Jasna Dominko Baloh je za srpsku širu javnost održala vebinar 'Ključ za uspešan i manje stresan život'.
Održan je promotivni vebinar dr Darka Števančeca: 'Da li ste vođa, zavisnik, društvena osoba ili analitičar'
Vebinar Marketing i prodaja za mala i srednja preduzeća je održala Dina Potočnik, vođa marketinga i prodaje na DOBA Fakultetu.
Profesor dr Darko Števančec je održao predavanje za zaposlene u DHL-u u Beogradu
Zvezdana Strmšek, vođa mentora na DOBA Fakultetu je održala razvojni susret za online mentore iz Srbije, u Beogradu

 

Vesna Erceg,

diplomac prve generacije bachelor programa
Nakon završetka fakulteta osećala sam se jako ponosno na sebe. Kada sam se preselila u USA, moja diploma je dobila konačno smisao. Nadam se da vas očekuje još mnogo mnogo dobrih godina i godina uspešnog poslovanja i mnogo dobrih studenata!

Vesna Erceg,

diplomac prve generacije bachelor programa
Nakon završetka fakulteta osećala sam se jako ponosno na sebe. Kada sam se preselila u USA, moja diploma je dobila konačno smisao. Nadam se da vas očekuje još mnogo mnogo dobrih godina i godina uspešnog poslovanja i mnogo dobrih studenata!

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije