DOBA Znanja

Pratite naše novosti
Objavljeno v: Vebinari

Vebinar: Postati i biti uspešna preduzetnica

02. februar 2022.

2019. godine je udeo preduzeća sa udelom žena bio 31,7 %, a samo u 27 % preduzeća su žene i na vodećim pozicijama. Nizak nivo samozapošljavanja i preduzetničke aktivnosti žena prate problemi niske finansijske pismenosti, nedostatak poslovnih veština i ograničen pristup finansijskim resursima prilikom pokretanja preduzeća.

Vebinar je vodila doc. dr Marina Letonja, visokoškolska profesorka za područja preduzetništva i porodičnog preduzetništva na DOBA Fakultetu. Preduzetničko znanje je sticala na brojnim osposobljavanjima u zemlji i u inostranstvu. Mentorisala je nastajanje više od 700 poslovnih planova. Vodi i učestvuje u istraživanjima na području preduzetništva, porodičnog preduzetništva i ženskog preduzetništva.

Gošća vebinara je bila Lorena Boljunčić, direktorka preduzeća Idea Istra d.o.o., najbolja mikro preduzetnica 2021. godine po izboru mreže Women in Adria. Njen najpoznatiji projekat je Kuća istarskog maslinovog ulja, koji je prvi projekat, i to ne samo u Hrvatskoj, koji se sa puno artefakata odvaja od klasičnih postavki i daje širok pristup poznavanju maslinarstva.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije