DOBA Znanja

Pratite naše novosti
Objavljeno v: Vebinari

Vebinar profesorke sa gostom, o tome kako dobiti potporu za razvoj startup-a

03. jul 2020.

Na vebinaru će profesorka doc. dr Marina Letonja ugostiti Matiju Nakić, koja je suosnivač i CEO u Farseer hrvatskom startup-u, i koja je bila finalista i pobednica ovogodišnjeg izbora na startup PODIM DX PItching competition-u.

Kroz razgovor će vam predstaviti: kako i zašto su se odlučili za startup, kako se ideja razvila i kako je počela da se ostvaruje; kako je preduzetničkom timu uspelo da u relativno kratkom vremenu dobije potporu za razvoj startup-a.

Vrhunac vebinara će biti »pitch«, sa kojim su pobedili u finalu takmičenja startup-ova na PODIM-u.

          Na vebinaru ćete:

  • upoznati osnovne karakteristike startup ekosistema;
  • razumeti, kako nastaju inovativne ideje;
  • upoznati, kako teče prenos inovacija u praksu;
  • prepoznati ključne faktore za uspešno privlačenje investitora, pokretanje i razvoj poslovanja startup-a (uključujući pitch).

O predavaču

Doc. dr Marina Letonja je doktorirala iz preduzetništva (porodično preduzetništvo) i inovacijskog menadžmenta. Visokoškolski profesor je, i vođa međunarodne saradnje na DOBA Fakultetu. Ima dugogodišnja iskustva kao istraživač – savetnik za područje preduzetništva, i kao predavač na GEA College-u, Fakultetu za preduzetništvo, i na DOBA Fakultetu. Preduzetničko znanje je usvajala na brojnim osposobljavanjima u zemlji i inostranstvu (SAD, Velika Britanija i Nemačka). Na DOBA Fakultetu je nosilac predmeta Porodično preduzetništvo, Preduzetništvo i kultura preduzeća, Poslovna prognostika i strategija održivog razvoja. Mentorisala je stvaranje preko 700 poslovnih planova. Vodi i učestvuje u istraživanjima na području porodičnog preduzetništva.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije