Međunarodna saradnja

Mobilnost studenata i profesora

Međunarodna saradnja

Međunarodna saradnja je deo internacionalizacije visokog školstva, koji je jedan od središnjih ciljeva i jedno od glavnih političkih područja bolonjskog procesa i evropskog visokoškolskog prostora. Izvor je novih ideja, iskustava, spoznaja i zajedničke saradnje, koji donosi dodatnu vrednost svim uključenim učesnicima visokoškolske zajednice, kao i širem društvu i privredi.

Mobilnost ima ključnu ulogu u obezbeđivanju kvaliteta visokog školstva, a istovremeno je i važan faktor saradnje i razmene među visokoškolskim institucijama – kako unutar Evropske unije, tako i globalno. Pored mobilnosti, važan element su i projekti i naučno-istraživačka saradnja, koji podstiču efikasan prenos znanja i uspešan prenos rezultata istraživanja između visokoškolskih institucija.

Aktivnosti međunarodne saradnje DOBA Fakulteta su prepoznate i nagrađene nacionalnim priznanjem JABUKA KVALITETA, koje dodeljuju Centar Republike Slovenije za mobilnost i evropske programe obrazovanja i osposobljavanja (CMEPIUS) i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport.

Mobilnost studenata i profesora

Međunarodna mobilnost studenata postaje sve više važna i donosi puno koristi institucijama, kao i pojedincima. Za studente je to neprocenljivo iskustvo, koje im omogućava neposredan kontakt sa predstavnicima drugih naroda i kultura. 

 

Projekti

Međunarodni naučno-istraživački i drugi razvojni programi i projekti na DOBA Fakultetu se odvijaju u okviru Poslovnog instituta.

 

 

Saradnja sa institucijama

Sa inostranim institucijama sarađujemo pre svega na međunarodnim projektima i razmeni profesora, a u poslednjoj godini i na različitim projektima virtuelne mobilnosti.

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli