Uspešne priče diplomaca

Pozitivne promene u karijeri

Uspešne priče diplomaca

Naši diplomci pišu uspešne poslovne i privatne priče. Aktivnost Alumnog kluba je takođe i promocija dostignuća i poslovnih puteva diplomaca.

Tom Šfiligoj

Misija aplikacije Whendly je jednostavna: pomagati ljudima u što zdravijem i sportskom životu.

Tom Šfiligoj je prošle godine, u 3. godini dodiplomskih studija, na predmetu Inovativni i inovacijski menadžment, u okviru timskog zadatka predlagao inovativnu ideju - aplikaciju za pronalaženje sportskog partnera - za koju je napisao tačan opis, specifikacije, kao i marketinški i prodajni plan nove mobilne aplikacije i njegova ideja je 18. 9. 2020. i zvanično zaživela.  >>

 

Urška Žolnir

Prva Slovenka sa zlatnom olimpijskom medaljom u individualnom sportu

Urška Žolnir je jedna od najuspešnijih slovenačkih sportistkinja, i prva Slovenka, koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u individualnom sportu. Veoma brzo nakon završetka sportske karijere, Urška Žolnir se odlučila za novi izazov. Odlučila se za online studije na DOBA Fakultetu, u programu Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću, i uspešno ga je i završila.

 

Miha Rebolj

Nekada profesionalni sportista, danas zamenik gradonačelnika

Miha Rebolj se tokom profesionalne sportske karijere upisao u online studije, i ubrzo uspešno otklizao do kraja. Sa sportskim i studijskim iskustvima je postao današnji važan akter u Jesenicama, jer gradonačelniku pomaže u njegovom radu i obavlja pojedinačne zadatke iz njegove nadležnosti, za koje je ovlašćen.

 

Luka Božič

Luka Božič je dokaz, da vrhunski sport i studije odlično idu zajedno!

Luka Božič je za Sloveniju nastupio u delu za kajak i kanu Letnjih olimpijskih igara 2012. u Londonu, kada je u disciplini C2 slalom osvojio osmo mesto. Na Svetskom prvenstvu  u La Seu d'Urgellu je u istoj disciplini osvojio bronzanu medalju. 2011. godine je dobio Bloudkov-u nagradu, a 2014. ga je Kajakaški savez Slovenije izabrao za slovenačkog kajakaša godine. Nesumnjivo su online studije na DOBA Fakultetu izvanredna prilika za sve one koji se profesionalno bave sportom, a u isto vreme žele da obezbede odlično obrazovanje.
 

Maja Ahac

Maja Ahac je humanitarka i predsednica društva Adra Slovenija, koje ne može da razume netoleranciju Slovenaca prema izbeglicama, posebno deci

Međunarodna organizacija Adra posluje u 130 država sveta, i pokušava da na devet ključnih područja pomogne milionima ljudi. Njen slovenački ogranak, Humanitarno društvo ADRA Slovenija, posluje od 2000. godine, a volonteri ovog društva su posebno aktivni povodom poslednjih događaja, vezanih za migrante i izbeglice u Sloveniji. Maja Ahac, diplomac programa Organizacija i menadžment socijalnih delatnosti, sa svojom ekipom pomaže po celom svetu, od Burundija preko Tajlanda, do doma za azilante u Ljubljani. Zagovornik je savremenog pristupa pri vođenju humanitarnih organizacija. Nekadašnja fizioterapeutkinja se pronašla na području humanitarnosti, dok podršku nalazi u porodici i protestantskim vrednostima.
 

Žiga Jeglič

Za studije se odlučio, jer veruje da je važno da nakon završene hokejaške karijere ima obrazovanje, sa kojim će otvoriti sve poslovne puteve

Online studije su doprinele tome da uprkos hroničnom nedostatku vremena, može svoje vreme da organizuje tako da je pored uspešne sportske karijere i diplomirao.

 

Lara Baruca

Na DOBA Fakultetu je završila program Poslovanje
»Veoma sam radoznao čovek, i zato sam u konstantnoj potrazi za nečim novim, i zasigurno sam neko ko će "učiti" celog života.» Znanje koje je dobila tokom studija je bilo odlična podloga za njene dalje studije. Nakon diplomiranja je pohađala magistarski program na jednom od najprestižnijih evropskih ekonomskih fakulteta, Bocconi u Italiji. Prema rečima Lare, DOBA Fakultet je na odličnom putu da stane rame uz rame sa najboljima.

 

Milan Kotnik

Predsednik Saveta osoba sa invaliditetom MOM Milan Kotnik je zapisao: Savet osoba sa invaliditetom, pre svega gluvonemih,  za sprečavanje nejednakosti, i za bolje uključivanje osoba sa invaliditetom u društvo

Pošto su sva znanja bila praktično usmerena, i sa velikom dozom strukovnosti i mnogih teoretskih ishodišta, mogu mirno da kažem, da sam sva usvojena znanja praktično odmah implementirao u svoje radno okruženje. U isto vreme sam imao priliku, da kroz brojne praktično orijentisane timske i individualne, projektne i seminarske radove širim svoje horizonte, i istovremeno upoznam i osvestim brojne studijske kolege sa životom ljudi, koji su zbog svoje komunikacijske barijere gurnuti na rub događanja u društvu. Bilo je mnogo nezaboravnih, divnih i prijatnih trenutaka, i zajedničke radosti zbog uspešno izvedenih timskih zadataka, jer smo jedni druge podsticali, i uvek postavljali nove više postavljene granice. Sa druge strane sam siguran, da je naš uspeh, uprkos napornim studijama, radnim i porodičnim obavezama, posledica neprestanog pozitivnog podsticaja profesora i mentora, na čemu sam im zaista zahvalan.

 

Slavica Stojković

Studije, vetar u leđa preduzetništvu

"Ideja o sopstvenom preduzeću je došla nakon studija. Sa dodatnim samopouzdanjem osetila sam da je došao pravi trenutak da se isprobam u preduzetničkim vodama."

 

 

 

Enej Gradišek

Mlad i ambiciozan preduzetnik

Enej Gradišek je ambiciozan preduzetnik, koji je razapet između redovnog posla u apoteci i svog vlasitog inovativnog preduzeća. Takođe je već i magistar poslovnih nauka na DOBA Fakultetu.

 

Jernej Damjan

Sport i znanje

Jernej Damjan je optimistički i komunikativni skijaški skakač, koji niže uspeh za uspehom  na skijaškoj skakaonici, a pored sportske karijere je završio i bachelor studije. Ključna odluka za DOBA Fakultet je za njega bilozbog online studija.

 


 

Ana Božić

Mama, preduzetnica, umetnica, vatrogasac ...

Ana Božič, diplomac programa Organizacija i menadžment socijalnih delatnosti, je odmah nakon diplomiranja dobijeno znanje isprobala u praksi. Otvorila je i sopstveno preduzeće, i izdala svoju prvu knjigu "Od rođenja bez pelena".

 

 

Finka Keran

Uspešna preduzetnica

Finka Keran je nakon 25 godina rada na visokim menadžerskim pozicijama pokrenula vlastiti posao – otvorila je poslastičarsku oazu Cukarino Café, sa najvećim brojem novih vrsta poslastica.

Važno je pratiti svoje snove i nikada, ali stvarno nikada nije prekasno za njihovo ostvarenje. To je dokazala i Finka Keran, naš diplomac bachelor programa Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću iz Zagreba. 

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli