Održivi razvoj i društvena odgovornost

Sastavni deo Dobine poslovne filozofije

Održivi razvoj i društvena odgovornost

Društveno odgovorno ponašanje je sastavni deo Dobine poslovne filozofije, i odražava se u odnosu prema studentima, profesorima i mentorima, i u odnosu prema društvu i okolini. Nastojanje prema društvenoj odgovornosti podstičemo svakodnevnim ostvarivanjem vrednosti na pedagoškom, stručnom i istraživačkom području, kao i sa podrškom mnogobrojnih paleta aktivnosti, i sa aktivnom ulogom u različitim društvenim akcijama. Kao najvažnije, možemo naglasiti rad na području humanitarnosti.

Vrednosti

Vrednosti predstavljaju osnovne prioritete kulture našeg fakulteta, i smer su za dostizanje održivog razvoja.

 • Društvena odgovornost
 • Poštovanje etičkih vrednosti
 • Kvalitet
 • Razvojno-istraživačka i inovativna orijentisanost
 • Prilagođavati se i biti faktor društvenih promena
 • Poštovanje individualnosti i razvijanje timskog rada
 • Nezavisnost      

Etičnost

Prvi smo fakultet u Srbiji, koji ima etički kodeks za studente. Obavezujemo se visokim etičkim načelima, koja su sastavni deo studijskih programa i načina studija. Obrazovanjem i sopstvenim radom podstičemo poštovanje, prihvatanje različitosti, međusobnu toleranciju i poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda. 

Briga o studentima, profesorima i stručnim saradnicima

Imamo uspostavljene mehanizme motivisanja svih učesnika. Biramo i nagrađujemo najbolje profesore, najbolje ideje studenata i druga izuetna dostignuća. U okviru Stipendijskog fonda DOBE, svake godine dodeljujemo stipendiju, i finansijski pomažemo studentima, koji su se našli u izuzetnim finansijskim nevoljama. Studentima sa posebnim potrebama omogućavamo studije po posebnim uslovima. 

Briga o zdravlju i dobro zdravstveno stanje zaposlenih

Brinemo o uređenom okruženju, negovanju dobrih poslovnih odnosa i komunikacije. Podstičemo zdrav i aktivan život zaposlenih i podržavamo njihovo učešće na sportskim događajima.

Različitim akcijama vodimo brigu o dobrom zdravstvenom stanju zaposlenih na radnom mestu. Organizujemo interna obrazovanja, izlete, tim bildinge, a svake godine zaposlene i njihovu decu posećuje i Deda Mraz.  

Događaji

Događaji koje organizujemo, odnosno u kojima učestvujemo: 

 • U decembru tradicionalno prikupljamo igračke i školski pribor, i organizujemo posetu Deda Mraza za decu iz socijalno ugroženih porodica iz Maribora.
 • Sa SRC Puž pripremamo zajedničke celogodišnje dobrovoljne aktivnosti.
 • Učestvujemo u sveslovenačkoj akciji Dan za promene pod okriljem Slovenske filantropije.
 • Potpornici smo sveslovenačke akcije Simbioza.
 • Organizujemo međugeneracijska druženja sa stanarima »Doma pod gorco«.
 • Sarađujemo sa domom za mlade iz Maribora.

Od 2010. godine na Dobi je aktivan i Klub dobrovoljaca, koji sa nizom aktivnosti doprinosi poboljšanju kvaliteta života u društvu i podsticanju delovanja iz srca svakoga od nas. 

Donatorstva i sponzorstva

Sponzorišemo kulturne, sportske i druge događaje i doniramo potrebnu pomoć pri izuzetnim finansijskim nevoljama i prirodnim  katastrofama.

Kulturnu svest razvijamo i sa podsticanjem organizovanja kulturnih događaja u školi, kao što su izložbe, književne večeri studenata i slično.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije