Događaji

Ne propustite

Vebinar profesorke DOBA Fakulteta o strateškim pristupima za što brže prevazilaženje krize

Poslednjih meseci članci i vebinari su preplavili mreže o tome kako što pre izaći iz krize. Mnogi nažalost nude stare recepte u novoj formi, dok je situacija puna izazova, a posebno na međupreduzetničkim i tržištima usluga. Preduzeća su brzo krenula putem digitalizacije, ali ipak poslovanje većine ostaje uprkos tome na velikom testu.

Poslovnu godinu 2020. bi trebalo pre svega preživeti, i u isto vreme dobro razmisliti o što bržem uvođenju novih poslovnih modela, koji će biti održivo orijenstisani i usmereni na kupca. Sada je dakle vreme za agilno učenje, uvođenje strateških poboljšanja, i što efikasniju implementaciju postavljenih ciljeva. Izuzetno važno je i definisati, kako ćemo uopšte meriti uspeh preduzeća ubuduće.

Ovoga puta vas DOBA Fakultet poziva na besplatan vebinar, na kojem će vam visokoškolska profesorka dr Amadea Dobovišek razotkriti: zašto se isplati ulaganje u veću efikasnost, kako očuvati produktivnost zaposlenih, kako pridobiti nove kupce, podsticati prodajne aktivnosti ...

Učesnici će nakon vebinara:

  • razumeti zašto je efikasnost poslovanja i očuvanje produktivnosti zaposlenih od suštinskog značaja za  preživljavanje preduzeća;
  • znati bolje da pristupe planiranju novih poslovnih modela, koji stavljaju kupca na prvo mesto;
  • znati da definišu koje prodajne aktivnosti mogu biti izvor vrednosti u poslovnim modelima;
  • razumeti zašto je potrebno dugoročno zaštititi odnos sa kupcima, i detaljno se posvetiti svakoj interakciji sa njima;
  • biti sposobni da formiraju mehanizme, koji će omogućiti što efikasnije ostvarivanje novih strategija i poslovnih modela.

OPIS PREDAVAČA

Dr Amadea Dobovišek je osnivač i direktorka konsultantskog preduzeća Publi Una d.o.o. Tokom 20 godina je sarađivala sa više od 50 preduzeća iz različitih delatnosti, često zajedno sa stranim uglednim stručnjacima. 2005. godine je dobila nagradu Feniks za najbolji konsultantski projekat godine (Terme Maribor), a 2008. godine za projekat posebnog kvaliteta za preduzeće Trimo.

Na IEDC-Poslovnoj školi Bled je završila MBA studije i magistraturu, doktorirala je na Univerzitetu u Ljubljani, pod mentorstvom prof. dr Philipa Stilesa, iz University of Cambridge.

Autorka je knjiga Efikasna implementacija tržišnih strategija i Strateško vođenje prodaje, kao i brojnih članaka, kolumni i intervjua o radu efikasnih menadžerskih praksi. Na DOBA Fakultetu je nosilac predmeta Strateški marketing i Strateško planiranje u turističkim preduzećima i organizacijama i njihovo upravljanje.

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli