Novosti

09. april 2019.

Akademska savetnica je posetila Tomas More University

Teja Hižman, akademska savetnica DOBA Fakulteta je u martu učestvovala na Erasmus mobilnosti u Belgiji, u manjem univerzitetskom mestu Mechelen. Učestvovala je i na događaju, koji Thomas More, University of Applied Sciences, svake godine priprema sa ciljem interkulturalnog povezivanja – International week. Na događaju je učestvovalo više od 200 profesora i stručnih saradnika iz područja obrazovanja, iz više od 45 država.

Uticaj na mene, kao na učesnika razmene, je izuzetno pozitivan. Prvi put sam imala mogućnost, da u stranoj zemlji zastupam i predstavljam instituciju, za koju radim. Već sama priprema prezentacija, programa, našeg rada i materijala za promociju Dobe, uspostavlja jednu novu perspektivu percepcije sopstvenog radnog mesta. Pozitivan efekat mobilnosti utiče i na upotrebu engleskog jezika. Razlika se jasno vidi između prvog i poslednjeg dana mobilnosti, kada sâm oprez i pažnja pri upotrebi stranog jezika, više nisu u prvom planu. Dobila sam i mnogo vrednih informacija o načinu organizacije i rada drugih obrazovnih institucija, ne samo u Evropi, već i u svetu.”

Međunarodna mobilnost studenata i zaposlenih postaje sve važnija i donosi velike koristi institucijama, kao i pojedincima. Zato smo na svoju Erasmus povelju izuzetno ponosni, i podstičemo studente i zaposlene, da iskoriste ovu izuzetnu priliku. 

          

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije