Novosti

19. januar 2024.

Čestitamo diplomcima generacije 2023.

Najvažniji događaj svakog studenta je diplomiranje. To je trenutak ponosa, sreće i veselja svih – studenta, njegovih bližnjih i svakako fakulteta, profesora i online mentora. Čast nam je, da smo zajedno sa diplomcima mogli da slavimo studijske uspehe i postignuća, i da smo obogatili njihov put ključnim znanjima, koja će krojiti njihovu budućnost.

Na svečanoj dodeli diploma 12. januara smo podelili 145 diploma diplomcima dodiplomskih programa i 35 diploma diplomcima master programa. Diploma predstavlja vrhunac njihovog truda, predanosti i izuzetnog znanja, koje će upotrebiti i nadograđivati na svom daljem životnom putu.

Najuspešniji studenti u 2023. godini

Nagradu za najuspešnijeg diplomca u dodiplomskim programima u 2023. godini je dobio Vladimir Šterle, diplomac dodiplomskog programa Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću, koji je stekao stručni naziv diplomant marketinga (VS).

Sa izuzetnom predanošću i odlučnošću je savladao studijske izazove, uspešno položio sve ispite već u prvom roku, i pritom postigao prosečnu ocenu 10.

Njegov izuzetan uspeh može biti primer kako čvrsta volja i predanost donose izvanredne rezultate.

 

Nagradu za najuspešnijeg diplomca u master programima u 2023. godini je dobila Ana Hazler, diplomac master programa Međunarodno poslovanje, koja je stekla stručni naziv magistrica poslovnih ved.

Magistar Ana Hazler je svoj studijski put počela na DOBA Fakultetu u studijskoj godini 2020/2021. Tokom studija se istakla svojim izuzetnim akademskim sposobnostima. Svojom marljivošću i izvrsnošću u obavljanju studijskih obaveza je postigla prosečnu ocenu 9,6.

Studije je završila odbranom magistarskog rada pod zanimljivim naslovom Ravnoteža između poslovnog i privatnog života u profesionalnom plesu i njen uticaj na stres profesionalnih plesača, u kome je istraživala pojavu stresa u profesionalnom plesu kao rezultat neravnoteže između ličnog i poslovnog života.

Na DOBA Fakultetu sa ciljem podsticanja kvalitetne stručne i istraživačke delatnosti studenata već dvanaestu godinu zaredom biramo najbolje magistarske radove. U izbor su se ove godine uvrstila 22 magistarska rada, ocenjena sa 10, između kojih je tročlana komisija izabrala najbolju. Ovodišnji izbor radova obrađuje različita područja šireg društvenog značaja, a među njima su npr. izazovi organizacija kao kreatori dodatne vrednosti, održivi razvoj pametnih gradova, ekologija i zdravstvo.

U izboru za najbolji magistarski rad sa potencijalom inovacije, komisija je izabrala dva magistrska rada. Jedan rad je pripremio magistar iz Slovenije, a drugi iz Hrvatske.

Nagradu za najbolji magistarski rad među magistrima iz Hrvatske, u 2023. godine je dobio diplomac master studijskog programa Međunarodno poslovanje, Kenan-Ivan Brinc, za zadatak pod naslovom Uticaj organizacione birokratije na inovativnost i potencijalne inovacije u poslovnim organizacijama, koju je pripremio pod mentorstvom prof. dr Petra Stanovnika i komentorstvom mr Mateja Korena.

Za postignuti uspeh iskreno čestitamo, i želimo puno uspeha na daljem putu.


Ponosni smo, da zajedno sa diplomcima pišemo uspešne akademske priče. Raduje nas, da su za postizanje svog cilja izabrali DOBA Fakultet, koji sa evropskom vizijom spada u vrhunsku grupu škola, i ponudu unikatnih studijskih programa, vodeći je fakultet u razvoju i regionalni pobednik na području razvoja online obrazovanja. Našem modelu studija i kvalitetnim programima godišnje veruje preko 2.000 studenata iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Tesni kontakti sa privredom i praktična orijentisanost naših programa nudi optimalan odnos između teorije i prakse. 

>> Pogledajte fotogaleriju

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli