Novosti

Erasmus razmene u studijskoj godini 2018/2019.
24. oktobar 2018.

Erasmus razmene u studijskoj godini 2018/2019.

DOBA Fakultet je nosilac Erasmus dokumenta koji našim studentima omogućava obavljanje studijskih obaveza i praktičnog obrazovanja u inostranstvu.

Erasmus mobilnost je jedinstveno međunarodno iskustvo koje obogaćuje znanja i kompetencije svim uključenima, i studentima otvara i vrata u svet. Erasmus mobilnost visokoškolskim profesorima i saradnicima DOBA Fakulteta omogućava sticanje stručnih iskustava i prenos dobrih praksi u njihove radne procese.

Razmena studenata
Studenti mogu otići na razmenu studenata na visokoškolsku instituciju, sa kojom DOBA Fakultet ima potpisan sporazum. Stipendija za razmenu studenata iznosi između 370 i 520 EUR za mesec, u zavisnosti od toga u kojoj zemlji studirate.

Obavljanje praktičnog obrazovanja
Studenti sami biraju preduzeće u kome bi želeli da obavljaju stručnu praksu. Takođe, biraju i zemlju i vreme obavljanja prakse. Na praksu mogu otići samo u zemlje članice EU, i u Makedoniju, Tursku, Island, Lihtenštajn i Norvešku. Stipendija iznosi između 370 i 520 EUR za mesec, u zavisnosti od toga u kojoj zemlji živite. Dodatak za studente koji obavljaju praksu se dodeljuje se u iznosu od 100 EUR/mesec.

Konkurs za studijsku godinu i prijavnice možete pronaći u virtuelnom nastavnom okruženju Blackboard, u Važnim informacijama za studente.
Rok za predaju prijave je 30. 11. 2018. 

Više informacija o Erasmus mobilnostima možete dobiti i kod Erasmus koordinatorke Nine Turčin, koja je dostupna na mejlu nina.turcin@doba.si.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije