Novosti

15. februar 2018.

Gostujuće predavanje Emila Tedeschija

Na predmetu Finansije smo ove nedelje ugostili predavača Emila Tedeschija, predsednika uprave i većinskog vlasnika Atlantic grupe.  

Na primeru Atlantic grupe je studentima predstavio upravljanje dugom i profitabilnošću poslovanja kroz odnos vlasničkog kapitala i duga, finansiranje rasta pomoću dužničkih instrumenata, određivanje visine udela sopstvenih izvora i kombinacije ličnih i stranih izvora u finasiranju poslovanja.    

O predavaču:

Emil Tedeschi je predsednik uprave Atlantic Grupe, vodećeg proizvođača prehrambenih proizvoda i distributera u jugoistočnoj Evropi. Osnivač je i većinski vlasnik kompanije. U svojoj karijeri Emil Tedeschi je za profesionalna ostvarenja, rezultate, ali i širi doprinos razvoju privrede primio brojna strukovna i medijska priznanja.

2002. godine je proglašen za menadžera godine prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera CROMA, a 2005. godine i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Takođe je 2006. i 2008. godine, prema izboru stručnog žirija Kapital Network-a - prve poslovne televizije u regiji, nagrađen kao privrednik godine. 2010. godine Emil Tedeschi je primio nagradu „Večernjakov pečat” kao privrednik godine u regiji jugoistočne Evrope, kao i državno odlikovanje predsednika Republike za posebne zasluge u privredi.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije