Novosti

06. oktobar 2020.

Gostujuće predavanje na predmetu Finansije

Na DOBA Fakultetu, koji se ponosi sa savremenim online izvođenjem studijskih programa i međunarodno akreditovanim online studijama, sa kojima širimo dostupnost i fleksibilnost obrazovanja, jačamo primenljivost znanja tako što u predmete uključujemo gostujuće predavače.

U sklopu predmeta Finansije (na bachelor nivou) studenti našeg fakulteta će imati priliku, i prisustvovati na prvom gostujućem predavanju u novoj studijskog godini. Naš gost će biti gospodin Hrvoje Špalj, direktor prodaje u Privrednoj banci Zagreb d.d., koji će predstaviti rizične proizvode banke, i postupak koji se primenjuje kada preduzeće zatraži kredit, garanciju ili neki drugi proizvod banke. Tako će predstaviti vrste bankovnih proizvoda koje kompanije koriste u svakodnevnom poslovanju, i šta sve tražilac mora da zadovolji, kako bi ga banka pratila u daljem poslovanju.

Tema predavanja će biti: Upravljanje likvidnošću preduzeća korišćenjem internih i eksternih izvora - Potpora banke u svakodnevnom poslovanju kompanije

O predavaču:
Hrvoje Špalj radi na mestu direktora prodaje u Privrednoj banci Zagreb d.d. (deo Intesa Sanpaolo Group)
Karijeru je započeo 2004. godine na području kartičnog poslovanja pri PBZ American Express d.o.o. 2007. godine prelazi u banku gde radi na poslovima Specijalnih finansiranja – aranžovanja velikih i kompleksnih transakcija putem sindiciranih kredita, Bank to Bank kredita, Project finance, Forfeiting i ostalih oblika strukturiranog finansiranja. Obavlja poslove višeg menadžera za odnose sa klijentima na poslovima sa najvećim kompanijama i institucionalnim klijentima (Large Corporate), a od 2013. godine obavlja funkciju Direktora prodaje. U karijeri je bio nadležan za vođenje više portfelja klijenata, od kojih se ističe dugogodišnji rad vođenja strateških industrija poput Infrastruktura, Promet, Energetika, Građevina, i na kraju Središnja država (Central Government).  

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije