Novosti

01. septembar 2023.

Istraživanje Mediana: DOBA Fakulteta ostaje prvi izbor

Prema istraživanju, koje je u junu 2023. sproveo Institut za istraživanje tržišta i medija Mediana, DOBA Fakultet ostaje vodeći fakultet po prepoznatljivosti i prvi izbor među zaposlenima, starosti od 25-45 godina u Sloveniji.

Rezultati istraživanja su dokaz, da su zaposleni svesni, da će se u ovom trenutku, više nego ikada pre, tražiti, zadržavati i nagrađivati oni zaposleni, koji će raspolagati sa najaktuelnijim znanjima, i da su online studije jedan od ključnih razloga prilikom odluke za studiranje. 

Sažeci istraživanja »Percepcija formalnog obrazovanja«, Mediana, jun 2023, N=459

  1. DOBA Fakultet je među zaposlenima, starosti od 25 do 45 godina, prvi izbor među ponuđačima formalnog obrazovanja.
  2. DOBA Fakultet je najprepoznatljiviji fakultet među zaposlenima starosti od 25 do 45 godina (spontano prisećanje)
  3. Najviše zaposlenih, starosti od 25 do 45 godina, koji razmišljaju o nastavku studija, bi za studiranje izabralo DOBA Fakultet.
  4. 67,8 % zaposlenih, starosti od 25 i 45 godina misli, da je formalno obrazovanje dobra prilika za lični rast i razvoj.
  5. Više od dve trećine zaposlenih, starosti između 25 i 45 godina misli, da im studiranje na daljinu nudi veću fleksibilnost i za njih je posledično privlačnije.
  6. Za 72% zaposlenih, starosti između 25 i 45 godina je pri izboru fakulteta važna mogućnost online studiranja.
  7. Tri četvrtine zaposlenih, starosti između 25 i 45 godina među najvažnijim razlozima za odluku za nastavak studija navode: aktuelne programe, savremenost izvođenja i mogućnost online studija.
  8. Ključne tri prednosti online studija prema mišljenju zaposlenih, starosti od 25 do 45 godina su: manje oduzimanje vremena, veća fleksibilnost, bez troškova puta. 
  9. Menadžment, marketing, prodaja i psihologija su ona znanja, koja su među zaposlenima, starosti između 25 i 45 godina, najpoželjnija.
Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli