Novosti

Magistarski rad sa potencijalom inovacije u 2018. godini
05. decembar 2018.

Magistarski rad sa potencijalom inovacije u 2018. godini

Na DOBA Fakultetu smo već šestu godinu zaredom izabrali najbolji magistarski rad, sa ciljem podsticanja kvalitetne stručne i istraživačke delatnosti studenata, koja je posebno usmerena na inovativnost i traženje konkretnih inovativnih rešenja.

U izbor se ove godine uvrstilo 9 magistarskih radova. Tročlana komisija (prof. dr Boris Cizelj, doc. dr Tomaž Klobučar i doc. dr Branko Škafar) je među njima odabrala najbolju.

Nagradu za najbolji magistarski rad sa potencijalom inovacije u godini 2018. koju smo dodelili na svečanoj dodeli diploma, je dobio diplomac master programa Marketing i prodaja, KARMEN JUVAN POPLAS za rad sa naslovom FLUKTUACIJA KADROVA U UGOSTITELJSTVU: ASPEKTI ORGANIZACIONE KULTURE I KLIME pod mentorstvom vanr. prof. dr Andreja Raspora i komentorstvom mr Metke Nežič, pred.

Obrazloženje

Magistarski rad obrađuje ulogu organizacione kulture i klime u fluktuaciji zaposlenih u ugostiteljskom sektoru u Sloveniji. Prema javno raspoloživim izvorima je to prvi istraživački rad koji povezuje organizacijsku kulturu, klimu i fluktuaciju zaposlenih u ugostiteljskom sektoru Republike Slovenije. U radu je magistarka osvetlila problem fluktuacije zaposlenih u ugostiteljskom sektoru, i proverila kako kontekst (Slovenija) utiče na teorijski podržane veze među fluktuacijom zaposlenih i kulturom i klimom radnih organizacija u ugostiteljskom sektoru. Dala je više predloga za poboljšanje organizacijske kulture i klime u ugostiteljskim preduzećima.

Rad sa svojim inovativnim pristupom obrađivane interdisciplinarne tematike i kvalitetnom istraživačkom obradom doprinosi riznici znanja, dok inovativni i praktično upotrebljivi zaključci rada potvrđuju potencijal inovacije u budućnosti.  

Iskreno čestitamo i želimo puno uspeha sa implementacijom noviteta.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije