Novosti

10. jun 2020.

Na predmetu Preduzetništvo i kultura preduzeća su studenti razvili poslovne ideje za nova preduzeća

Na DOBA Fakultetu studenti već tokom studija dobijaju primenjivo znanje, takvo koje proizilazi iz svakodnevnih primera dobre prakse, neposredno sa tržišta rada, i na kraju takvo, koje mogu odmah da upotrebe na svom poslu, i ovoga puta su razvijali nove poslovne ideje.

Na predmetu Preduzetništvo i kultura preduzeća su studenti i ove godine u timovima razvijali poslovne ideje za nova preduzeća, pripemili poslovne modele i poslovne planove sa jedne strane, koje su 'pitch-ovali' pred svojim kolegama, nosiocem predmeta i mentorima.

Posebnost je bila ta, što su ideje nastajale u vreme pandemije, i kao i obično, u krizi se javljaju i nove prilike. Od 23 prezentacije poslovnih planova su se posebno istakle ideje:

  • Dom penzionera za ostarele pse
  • Proizvodi ekolumid (od kože pečuraka)
  • Budi eko-sigurna sredina (sakupljanje i odlaganje otpadnog ulja)
  • E-učiteljica
  • Prerada otpadnih guma (ideja, koja je zaživela)
  • Platforma e-zakupi – zelena budućnost

Puno ideja je bilo usmereno u kulinarstvo i zdrav način života (e-hrana, Biljno blago, Aktivno gazdinstvo, Ekola zero waste, Pekara veganskih poslastica, Domaći Chef, i mnoge druge), što je odraz moderne, nove realnosti.

Saradnja i povezivanje sa preduzećima i organizacijama u Sloveniji i inostranstvu je na DOBA Fakultetu stalna praksa. Coca Cola, Gorenje, Staklara Rogaška, NKBM, Petrol, Narodna skupština RS, Kraš, Eventnika, Rimske toplice, Roto, Izdavačka kuća Didakta, Adriatic Grupa … su samo neka od preduzeća, za koja su studenti pripremali poslovne planove i kreativna rešenja.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije