Novosti

20. decembar 2019.

Naša profesorka predavala u Belgiji

U periodu od 2. do 6. decembra 2019. je naša visokoškolska profesorka, i vođa za međunarodnu saradnju dr Marina Letonja, učestvovala u međunarodnoj nedelji na UCLL (University college Leuven - Limburg). UCLL je partnerska institucija DOBA Fakulteta iz Belgije, sa kojom sarađujemo na više projekata, između ostalih i u organizaciji međunarodnog hackathona Hack The Waste.

Dr Letonja je bila jedan od 17 profesora iz 12 država partnera UCLL, koji su u toj nedelji predavali i prenosili odlične prakse podučavanja u interkulturalnim sredinama, družili se, upoređivali i delili svoja iskustva, tkali nove veze i planove o budućoj saradnji na području grupnih istraživanja i projektnih prijava, mobilnosti.

Profesorka je između ostalih predavala belgijskim studentima na temu porodičnog preduzetništva: »U predavanju sam definisala šta je porodično preduzeće, predstavila sam glavni problem porodičnog preduzetništva, nasledstvo, i zatim značaj inovativnosti za opstanak porodičnog predzetništva na duži rok. Predstavila sam pretpostavke inovativnosti – osnivača, naslednika, samih porodičnih preduzeća,i  kao i nalaze mog istraživanja, ko je najinovativniji. Dotakla sam se i faktora inovativnosti.«

Dr Letonja je istakla i uticaj posete na njen rad i lični razvoj. Naglasila je podizanje motivacije, razvoj interkulturalnih kompetencija, obnavljanje i nadogradnju engleskog jezika, kao i uspostavljanje novih ličnih kontakata i dogovora o saradnji, na različitim nivoima.

Poseta je doprinela međunarodnom ugledu DOBA Fakulteta, jačanju veza sa međunarodnim partnerima kao i novim planom za saradnju na području magistarskih studija i evropskih projekata.

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije