Novosti

19. jun 2020.

Online mentori su na online studijama veoma važni

»Čak 92 % online studenata DOBA Fakulteta ocenjuje, da su online mentori ključni za njihov uspeh na online studijama.« O tome kakva je njihova uloga, pitali smo Zvezdanu Strmšek, akademsku savetnicu na DOBA Fakultetu.

Online mentor je osoba, koja je sa njima svih dana izvođenja predmeta, bez obzira da li je u pitanju radni dan, vikend ili praznik. Online mentor ih podseća na određene rokove za predaju zadatka, na primenu pravila na online testovima, da ne zaborave na vebinare, a takođe ih i pohvaljuje za njihov aktivan rad, i podstiče ih da se međusobno pomažu.

Svakako online mentor na DOBA Fakultetu ne može biti svako. Važno je da zna da motiviše, da ima puno empatije, a u isto vreme da zna da vodi studente u skladu sa pravilima fakulteta. Svaki online mentor pre mentorisanja prolazi posebnu obuku, koju smo razvili na DOBA Fakultetu.

Pošto odgovara i na neka stručna pitanja na predmetu, može da mentoriše samo predmete iz onog područja, koje poznaje. Najjednostavnije rečeno, online mentor na pravnim predmetima je zapravo pravnik, a neko ko mentoriše predmet iz područja odnosa s javnošću radi na području marketinga, u nekoj PR agenciji, onaj koji je odgovoran za odnose s javnošću u nekom preduzeću, i slično.

Naši studenti ulogu online mentora tokom studija predmeta po važnosti stavljaju čak pre uloge profesora. I online mentor je za njih prva osoba, kojoj će se obratiti i zamoliti za pomoć. Online mentor im naime daje osećaj, da tokom studija nisu sami, da je konstantno prisutan, da mogu da mu se obrate bilo kada. I to nije važno samo u ovim posebnim vremenima, u kojima je stalna komunikacija, međusobna povezanost i te kako potrebna, već je važan deo online studija.

I online mentori na DOBA Fakultetu su sinonim za konstantnu prisutnost, praćenje, razumevanje i trenutnu odzivnost.

Zvezdana Strmšek, akademska savetnica na DOBA Fakultetu

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli