Novosti

19. mart 2021.

Prvi utisci Erasmus prakse u Češkoj

Na DOBA Fakultetu smo svesni da je život u inostranstvu neprocenjiva prilika, koja studentima nudi drugačiji pogled na svet, i proširuje njihov intelektualni vidik. Zato podstičemo mobilnost studenata kroz različite oblike, pa im tako stečena znanja i iskustva pomažu dalje na studijama i kasnije pri zaposlenju.

Ovoga puta je svoje utiske iz Erasmus mobilnosti u Češkoj podelila sa nama Violeta Grbić.

»Češka Republika je država, koju je Covid-19 teško pogodio, i zato se uvrstila na sam vrh članica Evropske unije sa najvećim procentom zaraženih na 100.000 stanovnika. Međutim, scenario nije tako crno-beo, jer je Prag grad u kome se osećam odlično i u koji se uvek ponovo rado vraćam. Ipak, praktično obrazovanje se odvija sasvim drugačije od onoga na šta sam navikla prošle godine.

Živim u okrugu 5, koji je udaljen 7 km od centra Praga.

Praksu obavljam na področju marketinga i prodaje u Illusion Art Museum-u, koji se nalazi na Starom trgu. Iako su muzeji zatvoreni, tok rada je nesmetan. Sastanci za sklapanje poslovnih veza se normalno odvijaju ponedeljkom i sredom u sedištu preduzeća, a ostatak rada iz udobnosti doma, u online obliku. Sa radom sam počela u ponedeljak, 4. januara 2021. kada sam imala prvi sastanak sa mojom mentorkom, koja je ujedno i direktorka preduzeća u kome obavljam praksu; gospođom Lidijom Kovarik i direktorkom Unicefa Češke Republike; gospođom Pavlom Gombo. Početak saradnje je predivan u drugoj polovini godine.

Illusion Art Museum, odnosno 'Muzej umetničkih iluzija', se zvanično otvorio 2018. godine na Starom trgu, u zgradi iz 12. veka. Muzej se prostire na tri sprata, i svaki od njih je unikatan. U njemu su izložena umetnička dela poznatih i slobodnih umetnika, koja predstavljaju češku istoriju i kulturu, kroz zabavne i ujedno i poučne eksponate.«

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije