Novosti

15. april 2021.

Razvoj kompetencija za uspešne online studije i učenje učenja

Kompetentni centar deluje u okviru DOBA Fakulteta od 2016. godine, i jedini je centar te vrste u Sloveniji. Namenjen je svim ciljnim grupama koje su uključene u online studije – studentima, online mentorima i visokoškolskim profesorima.

Njegovi ciljevi su:

  • praćenje i uvođenje trendova na području online obrazovanja; 
  • olakšati studentima početak studija i celokupne online studije; 
  • online mentorima i visokoškolskim profesorima olakšati proces online podučavanja i međusobnu razmenu dobrih praksi, kao i sticanje kompetencija iz područja online podučavanja; 
  • svim ciljnim grupama pomagati u razvijanju i poboljšavanju ličnog menadžmenta i doživotnog učenja;
  • razvijati kompetenciju učenje učenja;
  • razvijati digitalnu pismenost.

Aktivnosti organizujemo u obliku besplatnih vebinara u odnosu na utvrđenu potrebu za određenim znanjima.  Studentima omogućavamo i besplatna testiranja i lično savetovanje.  

U sklopu Kompetentnog centra smo ove studijske godine izveli i vebinar za visokoškolske profesore, na temu usmerene povratne informacije; vebinar za online mentore o standardima rada i novostima na području online obrazovanja. Pripremili smo i tri nova video snimka za studente, koji im omogućavaju preglednije traženje izvora u različitim bazama, i video prezentacije o kulturi komuniciranja u online okruženju za sve ciljne grupe.

I šta je još planirano do kraja studijske godine?
Razvojni dan za visokoškolske profesore i online mentore, za koji se nadamo da ćemo moći da ga izvedemo uživo. Održaćemo i dva vebinara primera dobrih praksi na predmetima za visokoškolske profesore i online mentore. Ponovo ćemo izvesti tronedeljni Mikro master program Inovativno obrazovanje online, koji je namenjen i spoljnjim učesnicima. Izvešćemo i osposobljavanje za nove online mentore. Zbog velikog interesovanja, za studente ćemo već 12. put zaredom izvesti vebinar »Kako učiti online«.

Informisanje u vezi sa aktivnostima Kompetentnog centra se za sve zainteresovane odvija u virtuelnom nastavnom okruženju, u kome je dostupan poseban predmet, preko veb stranica fakulteta i društvenih mreža.
 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije