Novosti

28. april 2023.

Sa dinamičnim trenerom iz Kanade (Durham College Business School) master studenti kreiraju održive projekte

Na predmetu Poslovna prognostika i strategija održivog razvoja, čiji je nosilac vanr. prof. dr Marina Letonja, master studenti pripremaju timske projekte na temu održivog razvoja u različitim industrijama/granama. Na početku predmeta su se tako studenti susreli i sa gostujućim predavačem iz inostranstva, Rogierom ten Kate, MBA, profesorom iz Durham College-a, Oshawa, Kanada. Predavač im je predstavio koncepte tržišne transformacije, i motivisao ih je za projekte održivog razvoja, a pridružiće im se i na predstavljanjima projekata.

O gostu:

Rogier je rodom Holanđanin, a trenutno živi i radi u Kanadi. Dinamičan je trener za ljude i organizacioni razvoj. Ima više od 20 godina bogatih radnih iskustava, a obavljao je različite uloge u međunarodnom marketingu, prodaji i poslovnom razvoju. Trenutno radi kao profesor na Durham College Business School-u, i direktor je WIAL Canada.

Inspirisan je i aktivan trener i coach u brojnim radionicama. Poznaje metodologiju akcionog učenja, koje se potpuno uklapa sa njegovim trenutnim organizacionim i ljudskim razvojnim radom. Njegove radionice omogućavaju ljudima i organizacijama da postanu kreativniji i inovativniji, a takođe podržavaju i podstiču aktivno rešavanje problema.

Diplomirao je na području mednarođunog marketinga na univerzitetu Northwood u Teksasu, i magistrirao iz međunarodnog poslovnog menadžmenta na univerzitetu Bradford u Velikoj Britaniji.

Neke od izjava studenata:

»Gost je jedinstven - zanimljiv i iskričav i jedan od retkih, koji temu održivog razvoja pojašnjava bez ulepšavanja, već zaista stvarno. Iznad svega mi se sviđa što se čitava predavanja odvijaju bez čitanja, u opuštenom razgovornom duhu, odn. u razmeni mišljenja i razmišljanja sa studentima. Odlično! Takve goste možemo samo poželeti“.«

»Predavač je sa nama podelio 90 motivacionih, inspirativnih, dragocenih minuta u objašnjavanju osnovnih koncepata odživosti, koje ćemo koristiti u svom 4-nedeljnom timskom zadatku Održivi razvoj. Ono što me je posebno oduševilo je da su svi učesnici bili veoma opušteni, da su bili radoznali, komentarisali su, pitali, uključili kamere i samoinicijativno i mikrofone – ne samo chat.«


DOBA Fakultet sarađuje sa inostranim partnerskim poslovnim školama, razvija internacionalizaciju i omogućava studentima iskustvo interkulturalne saradnje.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije