Novosti

21. septembar 2018.

Strukovna ekskurzija u Beču

Juče je 11 studenata master programa Menadžment pametnih gradova i 4 njihovih budućih studijskih kolega krenulo na strukovnu ekskurziju u Beč, koji se smatra odličnim primerom prakse pametnog grada.

Studenti su se susreli sa predstavnicom Urban Innovation Vienna koja im je predstavila strategiju pametnog grada Beč, njihove dobre prakse, a studenti su iskoristili priliku i za postavljanje pitanja i traženje prilika za uvođenje podobnih rešenja u svoje radne prakse. Kao primer dobre prakse su posetili i novonastalu gradsku četvrt Aspern Seestadt, koja se nalazi na periferiji Beča. Vodič im je predstavio idejnu zamisao, a zatim su se sa velikim zanimanjem prošetali po četvrti, i uverili se da je život u njoj prilično dinamičan, i pre svega ekološki prihvatljiv, naime većina njenih stanovnika za prevoz koristi bicikle i skutere.

»Zaista mi je drago da sam konačno imala priliku i uživo da upoznam svoje studijske kolege, i da sa njima provedem dan u Beču, u kome sam proširila svoj horizont u područja pametnih gradova.« studentkinja master programa MPM

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije