Novosti

06. jul 2021.

Studentkinja DOBA Fakulteta počela Erasmus praksu u Holandiji

Anja Koleša, studentkinja master studija Marketing i prodaja se javila iz Holandije, gde je počela sa Erasmus praksom.

»Počela sam obavljanje Erasmus stručne prakse 1. jula 2021. u holandskom gradu Groningen. Obavljaću je do kraja avgusta, a u međuvremenu ću sarađivati sa organizacijom, koja je domaćin jednog od značajnijih festivala performativne umetnosti i muzike u Holandiji, i najveći u Groningenu. Festival Noorderzon godišnje poseti 130 hiljada posetilaca, koji učestvuju u različitim instalacijama, izložbama, predstavama i muzičkim događajima. Festival se odvija u srcu parka Noorderplantsoen u Groningenu, kao i na različitim lokacijama u gradu.

Prve dane sam provela sa ekipom iz sektora marketinga, sa kojima ću uglavnom sarađivati. Predstavili su mi program i festivalske lokacije, a i sama sam već započela sa različitim zadacima, koje ću obavljati tokom leta (uređivanje društvenih mreža, pomoć u sistemu prodaje ulaznica, koordinacija volontera, a kasnije još i pomoć u koordinaciji i organizaciji sa umetnicima, kao i kraći intervjui sa umetnicima nakon njihovih događaja).

Zbog zaoštravanja situacije sa korona virusom, zbog čega je holandska vlada već uvela ponovne mere, koje su počele da važe od 10. jula, većina zaposlenih, uključujući i mene, radi na daljinu. Do završetka festivala, 12. avgusta, ekipa u kancelariji će se smenjivati.

Ovogodišnja edicija festivala će zbog trenutne situacije biti ograničena, a festival će se izvesti pod uslovima, koje određuje holandska vlada (1,5 metar između sedišta, svi događaji se izvode sa rasporedom sedenja).

Brzo sam se uključila u njihov radni proces, iako je za mnom samo dobra nedelja praktičnog osposobljavanja, od čega je više od polovine rada na daljinu. Ekipa je zanimljiva, i brzo smo se našli, i zato ne sumnjam da će ovo leto proći kao tren.«

Anji želimo svako dobro u Holandiji, i uspešno izveden festival.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije