Novosti

Uspešnost fakulteta se meri uspešnošću diplomaca
06. decembar 2018.

Uspešnost fakulteta se meri uspešnošću diplomaca

Anketiranje diplomaca je jedan od ključnih alata za dobijanje informacija o uspešnosti naših diplomaca na tržištu rada i dobijanju informacija o adekvatnosti i upotrebljivosti znanja i kompetencija, koje su tokom studija dobili ili razvili.

Na DOBA Fakultetu je do danas diplomiralo već 3773 diplomaca i 447 magistara. Rezultati su dobri, jer diplomci visoko ocenjuju koristnost dobljenih znanja i kompetencija za njihov uspešan rad u poslovnom svetu.

Na anketiranje smo pozvali preduzeća za koja znamo da su njihovi zaposleni diplomirali na DOBA Fakultetu u poslednjoj godini. Od svih koji su se odazvali, 51 % preduzeća su iz privrede, 20 % ih je mikro, 33 % manjih, 20 % srednje velikih i 27 % velikih.

Analiza podataka                                                                                                               

Kako ocenjujete koristnost znanja in kompetencija (od 1-7), koje su vaši zaposleni dobili tokom studija na DOBA Fakultetu. Ocena 7 je najviša ocena.

 

Kako vidite mogućnost napredovanja vaših zaposlenih nakon diplomiranja

Koja su ona znanja i kompetencije, koja su danas za vas najvažnija

Poslodavci su ocenjivali između šest kompetencija (prvi grafikon). Čak 93 % poslodavaca je na prva tri mesta izabralo:
Lični razvoj za samoinicijativnost, pozitivnu orijentisanost i konstantno učenje
2 Preduzetnost i rukovođenje
3 Strukovna znanja i kompetencije

U uspešnim preduzećima cene konstantni  razvoj  i obrazovanje vaših zaposlenih. Poslodavci su svakako pažljivi prilikom izbora obrazovne ponude, jer žele  da izaberu najbolje za sebe i za svoje zaposlene. Još uvek se vidi da je ugled DOBA Fakulteta nešto niži, nego što bismo želeli da bude. Poslodavci ocenjuju, da se može povećati pre svega većom promocijom u široj javnosti, od reklama, do pojavljivanja na strukovnim događajima.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije