Novosti

11. jun 2018.

Već druga međunarodna potvrda kvaliteta online studija

Pored međunarodne akreditacije UNIQUe, DOBA Fakultet je kao prva visokoškolska institucija u Sloveniji i širem regionu dobio još i međunarodni sertifikat EOCCS.

DOBA Fakultet je postigao novi veliki uspeh na području obrazovanja. Dobio je sertifikat EOCCS (Online Course Certification System) za kvalitetno izvođenje online studija, koje dodeljuje najvažnije evropsko udruženje poslovnih škola EFMD (European Foundation for Management Development).

U postupku proveravanja EOCCS standarda, komisija međunarodnih eksperata je ocenjivala 4 ključna područja i 50 detaljnijih kriterijuma. Ovaj kompleksan pristup je od fakulteta zahtevao ispunjavanje visokih standarda kvaliteta na području celokupnog institucionalnog konteksta online obrazovanja, programske i predmetne strukture, obrazovnih sadržaja, pedagoških pristupa za online studije, dostizanje rezultata učenja, podrške i brige za razvoj studenata, povezanosti sa okruženjem, internacionalizacije, praćenja i obezbeđivanja kvaliteta.       

Dobijeni sertifikat DOBA Fakultet stavlja u društvo najuglednijih institucija kao što su ESADE, BI Norwegian Business School, Grenoble Ecole de Management, Politecnico di Milano School of Management, The Open University Business School, Henley Business School, ESSCA i drugih, koji kvalitet online studija potvrđuju ovim sertifikatom.  

Zašto je EOCCS sertifikat važno dostignuće za DOBA Fakultet, naše studente, diplomce, profesore, online mentore i partnere?

  1. Sertifikat potvrđuje da se online studije na našem fakultetu odvijaju po visokim međunarodnim standardima, koje priznaje međunarodno okruženje.
  2. Za sve poslovne i akademske partnere fakulteta, sertifikat je garancija da u fakultetu imaju partnera koji se obavezao najvišem kvalitetu na području online obrazovanja.
  3. Za fakultet i za njegove pedagoške i stručne saradnike, dobijeni sertifikat je potvrda odličnosti Dobinog modela online studija i prisutnosti vrhunskog »know-how«-a na području online obrazovanja.
  4. Sertifikat fakultet postavlja među najkvalitetnije izvođače online obrazovanja u Evropi, i donosi mu konkurentnu prednost u odnosu na slične škole u regionu.      

Online studije na DOBA Fakultetu

DOBA Fakultet posluje još od 2003. godine. Za to vreme je razvoj gradio putem pet ključnih osnova: inoviranje, nova znanja, nove tehnologije, kvalitet i međunarodna saradnja. Danas izvodi četiri dodiplomska i četiri postdiplomska magistarska programa u obliku e-studija na četiri jezika. U postupku akreditacije je doktorski program. Online studije DOBA Fakultet izvodi još od početka rada. Dobin model online studija je rezultat njegovog sopstvenog stručnog i istraživačkog rada. DOBA Fakultet je prva i jedina visokoškolska ustanova u Sloveniji i Srbiji koja izvodi online studije, koje su u potpunosti online podržane, čime uvode u slovenački visokoškolski prostor najsavremenije obrazovne trendove.            

U studijskoj godini 2017/2018. na DOBA Fakultetu studira 1039 studenata, od čega je 98% online. Studenti studiraju iz 46 različitih država širom sveta. Pošto se kvalitet visokoškolske institucije meri prema kvalitetu znanja njenih diplomaca i posledično njihovoj zaposljivosti, posebno smo ponosni na visok procenat diplomaca i njihovu uspešnost: 64% diplomaca nakon završetka studija naime doživi promene u svojoj karijeri i ličnom rastu. Ovi rezultati ukazuju na kvalitet i praktičnost studija, i obaveza su i podsticaj za rad DOBA Fakulteta u budućnosti.        

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije