Novosti

12. decembar 2019.

Virtuelno proleće 2020. – međunarodni projekti za studente

Međunarodni virtuelni projekti omogućavaju studentima rad u međunarodnim timovima, razvoj kompetencija i neophodne reference.


Sve studente DOBA Fakulteta pozivamo da se pridruže:

Virtual Communication Across Cultures (@home)

International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Projekati se u potpunosti odvijaju na engleskom jeziku. Možete da se odlučite da učestvujete na jednom ili oba projekta.

Prijave do 1. 2. 2020! Broj mesta je ograničen. Prijavite se ovde>>

Info: Nina Turčin, nina.turcin@doba.si


Ovog proleća, sa našim partnerima iz Belgije, Holandije, Litvanije i Južne Afrike, organizujemo međunarodne virtuelne projekte, a među njima i dva, koja su otvorena za sve studente DOBA Fakulteta, a učešće na njima je besplatno. Ovim omogućavamo međunarodno iskustvo i vama koji ne možete da idete u inostranstvo na studije ili na praksu na duže vreme.  

Prednosti virtuelnih projekata za vas, studente:

  • međunarodni timovi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • inostrani profesori, stručnjaci područja
  • razvoj interkulturalnih kompetencija
  • razvoj digitalnih kompetencija
  • mogućnost unapređenja znanja engleskog jezika
  • međunarodni sertifikat i referenca, koju nema svako.

Virtual Communication Across Cultures (@home)

Želite iskustvo u međunarodnom timu i da istovremeno naučite da bolje komunicirate u virtuelnom timu sa članovima iz različitih zemalja? Želite svom poslodavcu da predstavite referencu da znate da komunicirate u interkulturalnom timu? Onda je projekat  Virtual Communication Across Cultures prava prilika za vas.

Za rad u globalnom svetu je od ključnog značaja da dobro razvijete interkulturalne kompetencije. Ali da li primećujete razlike među kulturama i da li znate kako odgovarajuće da reagujete na njih? Pripremamo vam igralište za interkulturalnu komunikaciju i rad na studijama slučaja.

Kada? Od 23. marta do 2. aprila.

Šta? Značaj interkulturalnih kompetencija za zaposlenje i uspeh na radnom mestu, skriveno značenje reči, direktna i indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacioni stilovi, konstruktivno rešavanje interkulturalnih konflikata...

Ko? Studenti NHL Stenden University (kampusi u Holandiji, u Kataru, u Južnoj Africi, na Baliju, na Tajlandu), studenti DOBA Fakulteta (Hrvatska, Srbija iSlovenija).

Kako? Virtuelno, sa uvodnim susretom za pripremu i upoznavanje, 4 predavanja najboljih predavača s područja interkulturalnog komuniciranja (Slovenija, Engleska, Holandija i Rusija), sa jedinstvenim studijama slučaja, povezivanjem sa inostranim studentima u virtuelnom prostoru Blackboard, kao i sa zaključnim virtuelnim susretom sa timskim prezentacijama i panelom sva četiri predavača.   

Izjava prethodnog učesnika virtuelnog projekta sa NHL Stenden-om: »Hvala vam na ovoj prilici. Rad u interkulturalnom i istovremeno virtuelnom timu je inspirativan. Ovo meni znači odlično iskustvo, koje ću moći da primenim na radnom mestu. Učestvovanje je svakako nadmašilo moja očekivanja.«


International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Volite li inovacije i nove izazove? Možete li da zamislite učešće u međunarodnom, interdisciplinarnom timu, koji u roku od 24 časa stvara novo rešenje za problem upravljanja otpadom? Šta ako baš vaše rešenje uveri investitore i otvori novu mogućnost u karijeri? Ovo rešenje uključuje aplikaciju i pripremu celokupnog koncepta za razvoj rešenja u potencijalnu inovaciju sa uverljivim 'pitch-om' za investitore. Onda je projekat International Innovation Hackathon prilika koju tražite.

Kada? 15. i 16. maj (uzbudljivih 24 časa, od podneva do podneva).

Šta? Aktuelni problemi iz područja upravljanja otpadom: fokus hackathona 2020 su plastični otpacii

Ko? Studenti iz Belgije (UCLL), Holandije (Fontys), Južne Afrike (ItversityBelgiumCampus), Litvanije (BA School of Business and Finance) i naravno studenti DOBA Fakulteta iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Kako? 24-časovni online susret sa svim učesnicima iz različitih zemalja, povezivanje sa članovima međunarodnog tima sa odabranim alatima, posredovanje mentora, završne prezentacije komisiji u vidu »pitch-a«, proglašenje pobednika i dodela nagrada.  

Izjava prethodnog učesnika International Innovation Hackathon: »Odlično iskustvo! Uzbudljiva noć, rad u timovima sa studentima koje drugačije nikada ne biste upoznali. Definitivno sam poboljšao svoj engleski ili sam barem skupio hrabrost da ga govorim. Dobar, drugačiji pristup.«

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije