Novosti

06. februar 2019.

Virtuelno proleće – odlična prilika za studente

Međunarodni virtuelni projekti omogućavaju studentima rad u međunarodnim timovima, razvoj kompetencija i neophodne reference.

Ovog proleća, sa našim partnerima iz Belgije, Holandije i Južne Afrike, organizujemo međunarodne virtuelne projekte, a među njima i dva, koja su otvorena za sve studente DOBA Fakulteta, a učešće na njima je besplatno. Ovim omogućavamo međunarodno iskustvo i vama koji ne možete da idete u inostranstvo na studije ili na praksu na duže vreme.  

Prednosti virtuelnih projekata za vas, studente:

  • međunarodni timovi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • inostrani profesori, stručnjaci područja
  • razvoj interkulturalnih kompetencija
  • razvoj digitalnih kompetencija
  • mogućnost unapređenja znanja engleskog jezika
  • međunarodni sertifikat i referenca, koju nema svako.

Virtual Communication Across Cultures (@home)

Želite iskustvo u međunarodnom timu i da istovremeno naučite da bolje komunicirate u virtuelnom timu sa članovima iz različitih zemalja? Želite svom poslodavcu da predstavite referencu da znate da komunicirate u interkulturalnom timu? Onda je projekat  Virtual Communication Across Cultures prava prilika za vas.

Za rad u globalnom svetu je od ključnog značaja da dobro razvijete interkulturalne kompetencije. Ali da li primećujete razlike među kulturama i da li znate kako odgovarajuće da reagujete na njih? Pripremamo vam igralište za interkulturalnu komunikaciju i rad na studijama slučaja.

Kada? Od 7. do 19. marta.
Šta? Značaj interkulturalnih kompetencija za zaposlenje i uspeh na radnom mestu, skriveno značenje reči, direktna i indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacioni stilovi, konstruktivno rešavanje interkulturalnih konflikata...
Ko? Studenti NHL Stenden University (kampusi u Holandiji, u Kataru, u Južnoj Africi, na Baliju, na Tajlandu), studenti DOBA Fakulteta (Hrvatska, Srbija iSlovenija).
Kako? Virtuelno, sa uvodnim susretom za pripremu i upoznavanje, 4 predavanja najboljih predavača s područja interkulturalnog komuniciranja (Slovenija, Engleska, Holandija i Rusija), sa jedinstvenim studijama slučaja, povezivanjem sa inostranim studentima u virtuelnom prostoru Blackboard, kao i sa zaključnim virtuelnim susretom sa timskim prezentacijama i panelom sva četiri predavača.   

Izjava učesnika virtuelnog projekta sa NHL Stenden-om 2018: »Hvala vam na ovoj prilici. Rad u interkulturalnom i istovremeno virtuelnom timu je inspirativan. Ovo meni znači odlično iskustvo, koje ću moći da primenim na radnom mestu. Učestvovanje je svakako nadmašilo moja očekivanja. Sve najbolje u daljoj saradnji između ove dve institucije.«

International Innovation Hackathon

Volite li inovacije i nove izazove? Možete li da zamislite učešće u međunarodnom, interdisciplinarnom timu, koji u roku od 24 časa stvara novo rešenje za problem upravljanja otpadom? Šta ako baš vaše rešenje uveri investitore i otvori novu mogućnost u karijeri? Ovo rešenje uključuje aplikaciju i pripremu celokupnog koncepta za razvoj rešenja u potencijalnu inovaciju sa uverljivim 'pitch-om' za investitore. Onda je projekat International Innovation Hackathon prilika koju tražite.

Kada? 9. i 10. maja (uzbudljivih 24 časa)
Šta? Aktuelni problemi u oblasti upravljanja otpadom u domaćinstvima, raspoređivanje viška hrane u restoranima, upravljanje plastičnim otpadom...
Ko? Studenti iz Belgije (UCLL), Holandije (Fontys), Južne Afrike (ItversityBelgiumCampus) i naravno studenti DOBA Fakulteta iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Kako? 24-časovni online susret sa svim učesnicima iz različitih zemalja, povezivanje sa članovima međunarodnog tima sa odabranim alatima, posredovanje mentora, završne prezentacije komisiji u vidu »pitch-a«, proglašenje pobednika i dodela nagrada.  

Izjava učesnika International Innovation Hackathon 2018: »Odlično iskustvo! Uzbudljiva noć, rad u timovima sa studentima koje drugačije nikada ne biste upoznali. Morali smo, za kratko vreme, da se dobro organizujemo i rezultat je bio izuzetan, bez obzora na kratak vremenski rok. Definitivno sam poboljšao svoj engleski ili sam barem skupio hrabrost da ga govorim. Dobar, drugačiji pristup.«

Sve studente DOBA Fakulteta pozivamo da se pridruže.

Projekat se u potpunosti odvija na engleskom jeziku.

Prijavite se ovde>>

 

 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije