Informacioni izvori

Istraživanje

Informacioni izvori

Pored obavezne, preporučene i referentne literature, u biblioteci je studentima i visokoškolskim profesorima za istraživački rad na raspolaganju i neposredan i besplatan dostup do najsavremenijih naučnih članaka preko baza podataka EBSCO i Emerald.

Medijski kutak – E-biblioteka

Medijski kutak – E-biblioteka je virtuelna informaciona tačka u nastavnom okruženju Blackboard, u kojoj se prikupljaju informacije, koje studentima pomažu u traženju literature za studije, istraživačke ili seminarske radove. Studentima je na raspolaganju besplatno korišćenje međunarodnih baza naučnih revija, kao i elektronski oblici dnevnih časopisa i stručnih revija, koje DOBA naručuje. Prijava u Medijski kutak/E-biblioteku je moguća sa korisničkim imenom i lozinkom, koje studenti imaju za nastavno okruženje Blackboard.

Međunarodne baze naučnih revija

Studentima i visokoškolskim profesorima DOBE je omogućen besplatan dostup do međunarodnih baza naučnih revija EMERALD i EBSCO, u koje ulaze preko virtuelnog nastavnog okruženja. Isto tako je studentima preporučeno i korišćenje besplatnih inostranih i domaćih baza podataka, do kojih mogu pristupiti bez lozinke, ProQuest Dissertations and ThesesDirectory of Open Access Journals - DOAJEconPapers i d.Lib - Digitalna knjižnica Slovenije..


 
Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli