Domov > Online studiranje > Međunarodna akreditacija

Međunarodna akreditacija

DOBA Fakultet je prva visokoškolska institucija u jugoistočnoj Evropi koja je stekla međunarodni sertifikat kvaliteta UNIQUe, koji za oblast upotrebe informaciono-komunikacijske tehnologije (IKT) u podučavanju i učenju dodeljuje Evropska fondacija za kvalitet u e-obrazovanju (EFQUEL) i koji se usredsređuje isključivo na kvalitet e-obrazovanja. Ovim dostignućem, DOBA Fakultet se pridružuje uz 14 akreditovanih visokoškolskih institucija u Evropi koje su već primile sertifikat kvaliteta.

DOBA Fakultet je stekao akreditaciju posle dvogodišnjeg  procesa priprema i evaluacije, gde je komisija međunarodnih eksperata ocenjivala tri glavne oblasti, podeljene na  83 detaljna  kriterijuma koje moraju ispunjavati  visokoškolske institucije za dobijanje međunarodnog sertifikata kvaliteta. Glavne oblasti evaluiranja su bile strategija e-obrazovanja, nastavni izvori i pedagoški proces. Posebnu pažnju je komisija namenila i mišljenju studenata, diplomaca, visokoškolskih profesora i poslovnih partnera i sa njima obavila 39 obimnih intervjua.

DOBA  Fakultet je posle deset godina razvoja i inoviranja ponosan na laskave ocene spoljnih  ocenjivača – najviđenijih stručnjaka iz oblasti e-obrazovanja u Evropi. Za  DOBA Fakultet, za njene pedagoške i stručne saradnike međunarodna akreditacija znači potvrđivanje uspeha dosadašnjeg  pedagoškog i istraživačkog rada, odlične informacione infrastrukture i IKT usluga i  vrhunskog know-howa u oblasti e-obrazovanja.

Međunarodna akreditacija znači najveće dostignuće za studente i diplomce DOBA Fakulteta, jer potvrđuje da online studiranje postiže visoke međunarodne standarde.

Online studije na DOBA Fakultetu

DOBA Fakultet sprovodi online studije već od početka rada i one su rezultat njegovog stručnog i istraživačkog rada. DOBA Fakultet je prva i jedina visokoškolska ustanova u jugoistočnoj Evropi koja sprovodi  online studije koje su u celini podržane web mrežom. Na ovaj način se u Evropi povećava dostupnost visokoškolskih studijskih programa, jer visokoškolsko obrazovanje mogu da steknu i oni koji zbog  službenih, porodičnih i drugih okolnosti ne bi mogli da studiraju na drugi način. Povećava se uključenost u visokoškolsko obrazovanje, njegova privlačnost i fleksibilnost.

 

Print