Reč direktorke

30 godina dobe

Reč direktorke

Ponosna sam na našu priču, to je priča o putovanju koje se nikada ne završava, koja se stalno razvija i oplemenjuje.

Bogatih i kreativnih 30 godina

Ponosna sam i radosna, što mogu da vam poklonim brošuru, posvećenu proslavi tridesete godišnjice rada DOBE.

Pre 30 godina sam osnovala DOBU, i počelo je novo poglavlje u mom životu. Imala sam jasnu viziju – razviti drugačiju, inovativnu obrazovnu ustanovu. Već od početka smo zaigrali na izuzetnost, nadprosečnost i ambiciju. Zajedno sa saradnicima smo napravili pionirski posao, i postavili temelje kvalitetnog i inovativnog obrazovanja dece i odraslih u Sloveniji.

Devedesetih godina prošlog veka je Slovenija bila svesna potrebe za razvojem novih programa, oblika i metoda učenja. Tadašnja atmosfera je uticala na koncept društva koje uči, koje je dobijalo vidljivo mesto u životu svakog pojedinca, dok je društvena orijentisanost bila naklonjena razvoju novih programa i načina učenja, i u privatnim obrazovnim ustanovama.

Izgradili smo filozofiju, misiju, kulturu, i razvijali programe i načine, sa kojima obogaćujemo slovenački i širi prostor.

Najveće razvojno dostignuće DOBE je svakako razvoj modela online studija, koje nas stavlja rame uz rame sa modelima. Formirali smo ga kao odgovor na potrebu za obogaćivanjem i kvalitetom obrazovanja, i za njega dobili dve međunarodne akreditacije.

Početkom milenijuma smo osnovali DOBA Fakultet. Pri oblikovanju visokoškolskih studijskih programa, od dodiplomskih do magistarskih

i doktorskog programa, uvek smo se vodili razmišljanjima kakva će biti uloga menadžera u budućnosti, koje kompetencije će morati da ima razvijene za dostizanje konkurentnosti preduzeća, i za vođenje saradnika.

Veoma sam svesna da naša konkurentna prednost u Sloveniji i u jugoistočnoj Evropi nisu samo savremeni obrazovni programi, jedinstvene online studije, broj studenata i druge nabrojane prednosti, već su naše prednosti povezane sa ljudskom dimenzijom, stalnim promenama, vrednostima i kulturom.

U 30 godina se sve oko nas promenilo, tržište rada, procesi globalizacije, što sve utiče naš život i rad. Na tom putu se DOBA sa stalnim prilagođavanjem i rastom dokazala, i značajno doprinela razvoju ljudskog, kulturnog i socijalnog kapitala, kao i konkurentnosti preduzeća. I za to je bilo vredno truditi se 30 godina.

Uspešnu priču DOBE smo zajedno kreirali svi, motivisani saradnici, odlični profesori, online mentori i partneri, studenti, diplomci i preduzeća. 
Neka ova godišnjica bude zahvala svima vama koji ste ostavili, i koji i dalje ostavljate pečat u našoj obrazovnoj priči, koji ste i koji ćete sa nama deliti 
znanje, vreme i budućnost.

Ponosna sem na našu priču, to je priča o putovanju koje se nikada ne završava, koja se stalno razvija i oplemenjuje u online DOBU, DOBU znanja, DOBU povezivanja, DOBU za razvoj zajednice, DOBU rasta i održivosti, kao i DOBU, koja razvija pojedince. Ukratko, DOBU, koja vidi dalje.

Jasna Dominko Baloh, direktorka Dobe

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije