Novosti

20. avgust 2020.

Novo! Master studije Menadžment pametnih gradova

Postanite stručnjak na području pametnih gradova. Upis je u toku.

Sve brži tehnološki razvoj i digitalizacija svakidašnjeg života danas unose nove izazove na sva područja našeg života, kao i na tržište rada. Tako su na listama zanimanja budućnosti ona koja su povezana sa računarstvom, IKT, visokom tehnologijom, koja će se duboko urezati u naše životno okruženje, i sa sobom doneti nove izazove.

Te izazove u okruženjima je potrebno posmatrati u celini – ne sektorski, i zato smo se godinama unazad na DOBA Fakultetu povezali sa izvrsnim stručnjacima za formiranje koncepta pametne zajednice, i razvili jedinstven akreditovani master program MENADŽMENT PAMETNIH GRADOVA, koji izvodimo u potpunosti online.

Prenos dobrih praksi

Način studija je praktično orijentisan, što ostvarujemo sa optimalnom strukturom, pri čemu je čak 70 % studija namenjeno rešsvanju konkretnih izazova iz radnog okruženja: studenti tako na svakom predmetu pripremaju projekte za prenos dobre prakse u lokalno okruženje ili u preduzeće. Pri tome sarađuju sa pojedinim opštinama i sa preduzećima, i za njih pripremaju projekte kao odgovor na različite izazove iz svog radnog okruženja ili šire u regionu, državi, svetu. Pri traženju održivih rešenja tako upotrebljavaju najnovija znanja, trendove iz teorije, i povezuju ih sa dobrim praksama. Studenti su tako kroz studije pripremili sledeće projekte …

  • Plan prelaska u pametni grad na područjima zelenih krovova i održiva mobilnost;
  • Plan prelaska u pametni grad na područjima JP Holding i Eko urbani vrt;
  • Plan prelaska u pametni grad na područjima održivi turizam i zaštita sredine;
  • Održiva mobilnost i revitalizacija centra grada u Slovenj Gradcu;
  • Prijava projekta HORIZON 2020 – SR-Dron (Smart Rescue Dron; područje bezbednosti; opština Ljubljana);
  • Prijava projekta HORIZON 2020 (POPMOM”, prerađivanje otpadne plastike  za izgradnju pešačkih i voznih površina u gradskoj opštini Maribor);
  • Informaciona rešenja pri rešavanju ugroženosti od poplava Ljubljane;
  • Ušteda energije – aplikacija ENERVAR;
  • Programska oprema za e-rasvetu;
  • Podrška za nadzor biciklističkih i pešakih puteva za povećanje bezbednosti.

… to su samo neki od njih. Više zanimljivih rešenja možete pročitati u članku mr Vesne Kolenc Potočnik, menadžerke programa na DOBA Fakultetu, Studenti master programa Menadžment pametnih gradova tokom studija se upoznaju sa najboljom praksom na svetu.

Međunarodno akreditovane online studije na srpskom jeziku

Online studije su najdostupniji i najfleksibilniji oblik studija, koji danas poznajemo. Prilagođene su zaposlenima i mladima, svima vama koji želite nešto više. Studirate lokacijski neograničeno, a isto tako u većoj meri sami raspoređujete svoje vreme za studije. Na Dobi online studije izvodimo već 21 godinu, a one su takođe i jedine međunarodno akreditovane online studije u Sloveniji i JI Evropi! U naših 9 akreditovanih online javno važećih programa trenutno studira 1.500 online studenata, koji dolaze iz čak 46 država. Njihova iskustva sa online studijama pogledajte ovde.

Upoznajte naše online studije, i iskoristite ovu godinu za vaše nove prilike.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije