100% online studije

Regionalni pobjednik

Dobin model online studija

Online studije se odvijaju u virtuelnom nastavnom okruženju sa stalnom podrškom online mentora. Studije se odvijaju modularno - odjednom studirate samo jedan predmet, koji traje od 4 do 6 nedelja. Sami dnevno raspoređujete vreme učenja, a možete studirati prepodne, popodne od kuće … uveče … u okruženju u kome se osećate prijatno. Odličnost u konceptu, tehnologiji i potpori omogućavaju vaš uspeh. Dve međunarodne akreditacije potvrđuju, da se online studije na našem fakultetu izvode prema visokim međunarodnim standardima.

Kompletna podrška od upisa do diplome

Kompletna podrška od upisa do diplome

Ključ do vašeg uspeha na online studijama je Dobin model podrške studentima, koji je jedinstveni u regiji. Podršku tokom studija vam nudi lični online mentor (24/7) i tim saradnika za pedagošku, organizacijsku, administrativnu i tehničku podršku. To vam garantuje studije po najvišim međunarodnim standardima online obrazovanja.
Studije sa intenzivnom saradnjom

Studije sa intenzivnom saradnjom

Kvalitetne online studije su aktivne studije sa mnogo međusobne saradnje u virtuelnom okruženju između studenata, online mentora i visokoškolskih profesora. Njihove povratne informacije, rasprave uživo, u forumima, pričaonicama, aktivnostima u timovima i aktivni vebinari će vas povezivati u aktivnu studijsku zajednicu. Nikada nećete biti sami.
Studije putem rešavanja problema

Studije putem rešavanja problema

Vaše studije se neće sastojati samo od čitanja knjiga. Baziraće se na rešavanju praktičnih zadataka, na studijama primera, analiziranju i traženju rešenja za konkretne probleme iz prakse, na projektnim zadacima … Tokom ovako osmišljenih studija ćete razviti dragocene lične, stručne kompetencije i kompetencije rukovođenja za poslovni svet.
Fleksibilnost i dostupnost

Fleksibilnost i dostupnost

Online studije su prilagođene dinamičnom načinu života zaposlenih, aktivnih, mladih. Studiraćete nezavisno od toga gde se nalazite – kod kuće, na poslu, na putu … sa samo nekoliko klikova ćete uvek, bez obzira gde se nalazite, ući u nastavno okruženje, gde će vas čekati studijske aktivnosti. Sami ćete raspoređivati vreme za studije.
Međunarodna potvrda kvaliteta online studija

Međunarodna potvrda kvaliteta online studija

Prvi smo osetili potrebe zaposlenih i mladih koji traže dostupne i fleksibilne načine obrazovanja. Međunarodna akreditacija UNIQUe i međunarodni sertifikat EOCCS potvrđuju, da se online studije na našem fakultetu izvode prema visokim međunarodnim standardima, i da smo regionalni pobednik.

Slavica Stojković,

magistar programa Međunarodno poslovanje
Dobila sam novi posao, počeću da radim za Svetsku zdrastvenu organizaciju. Obrazovanje na DOBI je upisano u svetsku databazu za visoko obrazovanje: World Higher Education Database. Dobila sam potvrdu da je DOBA pravi izbor za moje dalje napredovanje.

Slavica Stojković,

magistar programa Međunarodno poslovanje
Dobila sam novi posao, počeću da radim za Svetsku zdrastvenu organizaciju. Obrazovanje na DOBI je upisano u svetsku databazu za visoko obrazovanje: World Higher Education Database. Dobila sam potvrdu da je DOBA pravi izbor za moje dalje napredovanje.

Online studije korak po korak

Priprema za studije
1.
Na uvodnom danu i uvodne dve nedelje ćete dobro upoznati jedni druge, upoznaćete se sa osnovnim posebnostima online studija i usvojiti upotrebu virtuelnog nastavnog okruženja.
Vaš studijski put od predmeta do predmeta
2.
Na svakom predmetu ćete dobiti nedeljna uputstva, na osnovu kojih ćete zatim sami raspoređivati vreme učenja i tempo učenja. Studijske aktivnosti ćete raditi individualno i u timovima. Studije će se odvijati u forumima, na četovima, blogovima, na društvenim mrežama i online seminarima uživo.
Podrška na svakom koraku
3.
Na studijama nikada nećete biti sami. Sve vreme ćete biti povezani sa svojim studijskim kolegama, profesorima i online mentorima. Lični online mentor, tehnička, oragnizaciona i pedagoška podrška obezbeđuju studije po najvišim standardima i ključ su do vašeg uspeha.
Povratne informacije, upravljanje i motivacija
4.
Predavač će vas voditi i usmeravati na predmetu. Njegove povratne informacije o studijskim aktivnostima i uspešnosti obavljenih zadataka ćete dobijati brzo. Online mentor će vas pratiti, motivisati i odgovarati na vaša pitanja tokom celog trajanja predmeta, kao i tokom vikenda.
Dosegnite svoj cilj – predajte zadatke pravovremeno
5.
Važno je, da ste u radu aktivni i da zadatke obavljate redovno, i da ih predajete pravovremeno u dogovorenim rokovima. Svi nedeljni zadaci su naime deo vaše konačne ocene. U vreme trajanja predmeta ćete raditi takođe i online testove, i zato ćete, među osnovnim tehničkim uslovima za studije pored računara, upotrebljavati i spoljašnju kameru.
Kraj predmeta – novi početak
6.
Čestitamo! Vreme je da se pripremite za sledeći predmet.
Želim da pogledam virtuelno nastavno okruženje

Šta nam je potrebno za online studije

Da biste mogli neometano da studirate online, pripremili smo vam spisak hardverske i programske opreme.

Hardverska oprema

 • savremen i dovoljno snažan lični ili prenosni računar (preporučljivo je da ne bude stariji od 5 godina)
 • slušalice sa mikrofonom (preporučuju se USB slušalice)
 • pokretljiva veb kamera (eksterna, USB)
 • dostup do interneta (širokopojasni internet sa brzinom od najmanje 4/2 Mbps)

Programska oprema

 • Operativni sistem: Windows 10  ili Mac (OS X 10.10 ili više)
 • Veb pretraživač: Firefox, Chrome ili Safari
 • Java, Flash Player, čitač PDF dokumenata
 • Napomena: Windows 7, 8 i pretraživač Internet explorer više nisu podržani!!

Studirajte mobilno

Do virtuelnog nastavnog okruženja Blackboard ćete moći da pristupite i preko posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile learn na svojim tabletima i pametnim telefonima (iPad, iPhone, Blackberry, Android mobilni uređaji). Aplikacija omogućava dostup do najvažnijih obrazovnih sadržaja praktično bilo gde i bilo kada. Tako DOBA, omogućavanjem mobilnog studiranja, kao prva institucija na području tercijarnog obrazovanja u jugoistočnoj Evropi, Sloveniji i Srbiji, prati trendove mobilnog obrazovanja u svetu. Preko tableta i pametnih telefona je inače moguć dostup do nastavnog okruženja Blackboard, ali samo za uvid i praćenje sadržaja, međutim to nikako nije dovoljno za aktivno i efikasno studiranje.

Zbirka Office 365 za e-poštu, saradnju i komunikaciju

Studentima i predavačima je na raspolaganju online zbirka alata Office 365 (Education A1), koja uključuje e-skladište veličine 50 GB, pristup alatima SharePoint i komunikaciju sa alatom Skype for Business.

      

Kako obezbeđujemo visok kvalitet online studija

 • Međunarodna akreditacija UNIQUe i međunarodni sertifikat EOCCS potvrđuju, da se online studije na našem fakultetu izvode prema visokim međunarodnim standardima. 
 • Programi, koji se odvijaju na daljinu, su akreditovani u skladu sa nacionalnim Merilima za akreditaciju i spoljašnjom evaluacijom visokoškolskih zavoda i studijskih programa.
 • Model i standardi izvođenja online studija su usklađeni i sa međunarodnim standardima.  
 • Smernice za razvoj online studija daju i vrhunski domaći i inostrani stručnjaci pri Savetu za razvoj online studija.
 • Obezbeđujemo najsavremeniju IT-podršku online studiranju.

Online studije u slici i reči

Ko će me pratiti na studijama?

Ko će me pratiti na studijama?

Kako se odvija online ispit?

Kako se odvija online ispit?

Kako postati uspešan online student?

Kako postati uspešan online student?

Predstavljanje virtuelnog nastavnog okruženja

Predstavljanje virtuelnog nastavnog okruženja

Kontaktne osobe

Dina Potočnik
direktorka marketinga i prodaje
Dina Potočnik
(+381) 66 87 77 898, (+386) 2 228 38 90
Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije