Domov > Online studiranje

Online studiranje

DOBA Fakultet je vodeći izvođač online studija u celini i jedini fakultet sa međunarodnom akreditacijom za izvođenje online studija UNIQUE u jugoistočnoj Evropi.

Vodeći, prvi i jedini 100% online fakultet u Srbiji, ... sa najzadovoljnijim studentima i uspešnim diplomcima.

Prvi smo probili led na području online studija, i danas imamo najkvalitetnije, najsavremenije, najobimnije online studije koje konstantno unapređujemo i nadograđujemo. Više od 3.300 diplomaca je dokaz, da smo na tom području najuspešniji.

Upoznajte naše online studije…

10 razloga zašto studirati online na DOBA Fakultetu

 1. Brže i efikasnije dolazim do završetka  studija: studiram aktivno i brzo dobijam povratnu  informaciju, dok studije prilagođavam svom tipu učenja, a studijsko okruženje mi omogućava aktivne i praktične studije.
 2. Online mentori su mi na raspolaganju sedam dana u nedelji: pitanja, dileme postavljam neposredno u forumu predmeta ili preko e-pošte.
 3. Dobijam nove spretnosti i znanja za današnje vreme: znam sam da se organizujem, poboljšavam svoja znanja iz područja računarstva i novih tehnologija, znam efikasnije da komuniciram i sarađujem sa drugima i da se bavim informacijama.
 4. Virtuelnu učionicu imam na dohvatu ruke: studiram od kuće ili sa posla, gradiva su sve vreme dostupna online i nemam potrebe da idem u biblioteku.
 5. Dobijam na vremenu i štedim novac: bez vožnje, ne tražim parking mesto ni učionicu, više se posvećujem svojoj porodici i slobodnim aktivnostima, bez putnih troškova, nije mi potrebna dadilja, skraćujem vreme studija.
 6. Ne kasnim i ne propuštam predavanja zbog drugih okolnosti: rad na poslu mogu u miru da završim, nisam zavisan od vremena.
 7. Karijeri i porodici se mogu posvetiti i tokom studija: vreme za studije raspoređujem sam.
 8. Lakše se koncentrišem i komuniciram sa ostalima: nisam izložen smetnjama iz neposredne okoline, bolje se posvećujem suštini.
 9. Upoznajem nove ljude: tesna saradnja, komunikacija i interakcija vodi do sklapanja novih poznanstava i prijateljstava, koja obogaćuju moj privatni i poslovni život.
 10. Učestvujem na uvodnim danima pre početka studiranje: učim se da samouvereno krenem na put uspešnih i učinkovitih online studija.

Online studiranje nije slušanje snimaka predavanja profesora, nego mnogo više ...

Kako ćete studirati online

 • Studiraćete u virtuelnom nastavnom okruženju, uz pomoć foruma, četa, vikija, društvenih mreža i drugih internet alata koji vam omogućavaju da u svakom trenutku budete povezani sa studijskim kolegama.
 • Studije su prilagođene odraslim ljudima. Da biste se u jednom trenutku posvetili sadržaju jednog predmeta, oni se izvode jedan za drugim.
 • Zadatke i druge studijske obaveze (seminarske, projektne radove, analize, izveštaje, testove …), ćete obavljati aktivno, samostalno ili u timu.
 • Studijska gradiva su u elektronskom obliku i besplatna, i zato su uvek dostupna i uključena su u cenu školarine.
 • Stabilna i najsavremenija tehnička podrška u kombinaciji sa celokupnom pedagoškom podrškom je na online studijama najbitnija. Najsavremenije virtuelno nastavno okruženje Blackboard Learn, koje upotrebljavamo, ima preko 700 obrazovnih institucija po celom svetu.
 • U Blackboardu studenti dostupaju do svih informacija, koje su im na online studijama potrebne - na jednom mestu.
 • Praktični rad dominira nad teorijom. Tako možete znanja koje ste dobili danas već sutra upotrebiti na vašem radnom mestu.
 • Iskustva ćete deliti sa studentima koji žive u 35. država sveta, 51 % naših studenata živi ili radi van Srbije.

Pogledajte i sami, koliko zanimljive i učinkovite mogu biti online studije - omogućavamo vam besplatnu probu.

Naši studenti studiraju na srpskom jeziku  iz Dubaija, Srbije, Holandije, Hrvatske, Kuvajta, Crne Gore, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Amerike, Katara, Španije, Dominikanske Republike, Australije, Noveške, Austrije, Kine, Nigerije…

Kako na DOBI obezbeđujemo kvalitet online studija

U Evropi studira 1.450.000 online studenata. Po analizama do 2025. godine u svetu će studirati između 30 i 80 miliona studenata online (izvor: OECD, 2011).

Print