Školarina i uslovi plaćanja

Najčešće postavljana pitanja

Školarina i uslovi plaćanja

Koliko iznosi školarina, i da li je moguća otplata na rate?
Tačne podatke za svaki program možete naći na programskim podstranicama, u odeljku 'troškovi studija'. Celokupan cenovnik svih usluga možete naći ovde.

Kada se plaća prva rata?
Plaćanje prve rate je najkasnije do roka, koji će biti određen u pozivu za potvrdu upisa (potvrdu o uplati morate da pošaljete zajedno s ostalom dokumentacijom.)

Šta je sve uključeno u cenu?
Uvodna osposobljavanja, dostup do portala: e-indeks, e-referat, naručivanje potvrda, dostup do rasporeda, e-gradiva, dostup i korišćenje medijskog kutka, razmatranje molbi na komisiji za studentska pitanja za bachelor programe, mentorstvo, tehničku podršku, Microsoftov paket Office 365, polaganje ispita tri puta, Usluge Kompetentnog centra, članarinu za biblioteku. U školarinu njie uključen trošak diplomiranja od 549,00 EUR, odnosno magistarski rad 749,00 EUR.

Da li se polaganje ispita posebno plaća?
U školarinu je uključeno polaganje svakog ispita tri puta, a ukoliko biste išli na ispit četvrti put ili više, pristup ispitu se plaća prema važećem cenovniku.

Da li moram da platim celu školarinu ukoliko prevremeno prekinem studije?
Na ispisu iz škole moraju biti plaćene sve uplatnice za rate, koje su izdate do dana ispisa. Za ispis morate da pošaljete na fakultet ispisni obrazac, a prekid da javite pismeno putem mejla u referat fakulteta (obavezno morate dobiti potvrdu prijema). Ukoliko ispis/prekid ne izvršite pismeno, fakultet obračunava troškove nadalje. 

Šta se događa ukoliko ostanem bez posla, i ne mogu više da plaćam školarinu?
Imate mogućnost privremenog prekida ili ispisa (kao što je opisano u gornjoj tački), a uplatnice od dana prekida više ne dobijate. 

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli