Specifike master programa

Najčešće postavljana pitanja

Specifike master programa

Koji vaš master program bi bilo smisleno upisati, ako imam završeno visoko obrazovanje tehničkog smera?
Možete da upišete bilo koji od ponuđena programa. U svakom slučaju, dopunjavate znanja sa područjem menadžmenta, u zavisnosti od toga koja od stručnih područja su vam potrebna na poslu – da li ste u međunarodnim vodama, ili želite da dopunite znanja iz područja marketinga i prodaje, ili da razvijate karijeru u pametnim gradovima, odn. da napredujete u javnom sektoru ili neprofitnim organizacijama. U slučaju nesrodnog  smera, fakultet određuje dodatne obaveze u obimu od 12–14 kreditnih bodova prema ECTS-u (diferencijalni predmeti). Određuju se u odnosu na različitost strukovnog. 

Trenutno završavam marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću, i možda pitanje, koji od master  programa tog smera bi nekako bilo prirodno nastaviti?
Nastavak tog smera je program Marketing i prodaja na master studijama. Nije obavezno, jer pojedini žele da promene područje, i prošire znanja drugim programom.

Da li su i programi na engleskom jeziku?
Ukoliko nisu međunarodni programi, onda nisu. Imate mogućnost da izaberete engleske predmete u programu Međunarodno poslovanje - jer želimo da vam omogućimo što više međunarodnih iskustava (različite kulture, jezik, itd.).

Da li je puno literature na studijama Menadžmenta pametnih gradova na engleskom jeziku?
Obično važi pravilo, da je u svim master programima pola literature na engleskom jeziku, dok je pola na srbskom. Postoje, naravno, i odstupanja gore - dole, u zavisnosti od predmeta.

Da li je literatura na engleskom jeziku?
Da, literatura je i na engleskom jeziku. Obično pola na engleskom jeziku, a pola na srbskom.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije